Posibila intalnire intre Joe Biden si Vladimir Putin. Unde si cand ar putea avea loc reuniunea

Duminica, 25 Aprilie 2021, ora 16:19 3181 citiri
Joe Biden ar putea merge in vizita la Kremlin/ FOTO Hepta

Presedintele rus Vladimir Putin si omologul sau american Joe Biden s-ar putea intalni in luna iunie. Declaratia a fost facuta de un consilier al Kremlinului, Iuri Usakov.

Intr-o discutie telefonica avuta cu Putin in aprilie, Biden i-a propus acestuia sa se intalneasca vara aceasta intr-o tara terta la un summit menit sa stabilizeze relatiile dintre tarile lor.

Aceste relatii au ajuns la un nivel foarte jos in urma tensiunilor amplificate recent prin sanctiuni si contra-sanctiuni, inclusiv expulzari reciproce de diplomati, principalele teme de dezacord fiind legate de Ucraina, soarta opozantului rus incarcerat Aleksei Navalnii si acuzatiile de spionaj, ingerinte electorale si atacuri cibernetice pe care Washingtonul le atribuie Moscovei.

Deplasare in strainatate

Finlanda si Austria s-au declarat dispuse sa gazduiasca un asemenea summit.

"Exista date concrete (...), nu le voi mentiona, dar este vorba despre luna iunie", a declarat Usakov intr-un interviu la postul Rossiya 1.

Presedintele american urmeaza sa efectueze in iunie prima sa deplasare in strainatate, in Regatul Unit si apoi in Belgia, pentru summiturile G7 si NATO si o intalnire cu liderii statelor UE.

Potrivit unui comunicat emis vineri de Casa Alba, mai multe detalii despre aceasta calatorie vor fi oferite curand, ''in special asupra posibilelor elemente complementare'', formulare care la Washington a alimentat speculatiile despre o eventuala intalnire cu Vladimir Putin.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News