VIDEO Incendiu urias de vegetatie pe versantii muntelui Kilimanjaro

Marti, 13 Octombrie 2020, ora 11:11 2591 citiri
Incendiu Kilimanjaro/Twitter

Pompierii din Tanzania continua sa lupte marti, pentru a treia zi consecutiv, cu un incendiu de vegetatie care a cuprins versantii Kilimanjaro, cel mai inalt munte din Africa, au anuntat autoritatile locale, citate de Reuters.

Incendiul, alimentat initial de vantul puternic, a izbucnit duminica in regiunea Whona unde se afla un centru pentru alpinistii care aleg rutele Mandara si Horombo, doua dintre traseele turistice catre varful muntelui.

Potrivit autoritatilor, intensitatea vantului s-a redus marti.

Un reprezentant al Serviciului Parcurilor Nationale din Tanzania (TANAPA), Pascal Shelutete, a declarat pentru Reuters ca pompierii si alte forte de interventie au reusit sa controleze incendiul, adaugand ca acesta este ''aproape izolat''.

Sute de pompieri, localnici si studenti din zona si-au unit fortele in lupta cu flacarile care au cuprins Kilimanjaro.

Situat in nord-estul Tanzaniei, in apropierea frontierei cu Kenya, Kilimanjaro, de origine vulcanica, se inalta pana la 5.895 metri deasupra nivelului marii.

Kilimanjaro atrage anual aproximativ 50.000 de turisti.

"Vremea e linistita si nu este vant puternic care ar putea contribui la raspandirea incendiului in alte zone", a declarat Alex Kisingo, director adjunct in cadrul Colegiului pentru Gestionarea Faunei Salbatice din Africa, situat in apropiere, institutie care si-a trimis studentii si personalul sa ajute la stingerea incendiului.

"Flacarile ar fi putut fi controlate mai devreme, insa incendiile din zonele montane sunt foarte dificile", a explicat el, adaugand ca nicio persoana nu a fost ranita, iar proprietatile private nu au suferit pagube.

Ne pute╚Ťi urm─âri ╚Öi pe  pagina noastr─â de Facebook   sau pe   Google News