VIDEO Campania de vaccinare anti-COVID a fost lansata si in Canada

Luni, 14 Decembrie 2020, ora 23:36
2695 citiri
VIDEO Campania de vaccinare anti-COVID a fost lansata si in Canada
Vaccinare Canada/Captura foto

O infirmiera din Toronto si o octogenara din Quebec au devenit luni primele persoane care s-au vaccinat anti-Covid in Canada, intr-o campanie de vaccinare istorica in toata tara, scrie AFP.

Injectia primita de Anita Quidangen intr-un spital din Toronto, retransmisa in direct de televiziuni, vine la mai putin de o saptamana dupa aprobarea vaccinului Pfizer-BioNTech de autoritatile canadiene.

Aproape in acelasi timp, o femeie in varsta de 89d e ani, Gisele Levesque, a fost vaccinata dimineata, intr-o casa de batrani din orasul Quebec, a precizat ministrul Sanatatii din Quebec Christian Dube.

Quebec ar trebui sa vaccineze personalul medical si pensionarii din casele de batrani situate in Montreal si Quebec.

"Ma simt bine", a declarat jurnalistilor Quidangen. Aceasta angajata dintr-un centru de ingrijire de lunga durata pentru persoanele in varsta din Toronto s-a aratat "entuziasmata" ca este prima persoana care este vaccinata in Canada.

Statele Unite, tara vecina si cea mai indoliata de coronavirus, au inceput de asemenea vaccinarile luni dimineata.

Canada, a treia tara care a aprobat vaccinul Pfizer dupa Marea britanie si Bahrain, trebuie sa primeasca pana la 249.000 de doze de acum si pana la finalul lunii.

Autoritatile se asteapta sa primeasca 6 milioane de doze de vaccin Pfizer si Moderna - in curs de omologare - in primul trimestru din 2021, permitand sa fie vaccinate 3 milioane de persoane in doua doze.

Cea mai mare parte a canadienilor ar trebui sa fie vaccinati in septembrie 2021, a promis premierul Justin Trudeau.

Aproape unul din doi canadieni (48%) vrea sa se vaccineze "cat mai curand posibil", fata de 40% acum o luna, potrivit unui sondaj realizat online pe un esantion de 1.603 de canadieni din 8 in 11 decembrie de Institutul "Angus Reid". Un canadian din sapte (14%) nu vrea sa se vaccineze.

Al doilea val al pandemiei s-a accelerat in aceste ultime saptamani in Canada si tara a recenzat luni un total de 464.313 cazuri de coronavirus si 13.479 de decese.

Turcia si Rusia condamna sanctiunile americane impuse Ankarei dupa achizitionarea sistemelor de racheta S-400

Emil Boc despre negocierile pentru noul guvern: Fac parte din jocul obisnuit in viata politica. In Belgia s-a negociat un an

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres al Forţa Dreptei este organizat, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, formaţiunea urmând să îşi aleagă conducerea naţională şi să îşi prezinte candidaţii la alegerile...
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
România se pregătește de alegeri. Europarlamentarele vor avea loc în aceeași zi cu localele. ARA Public Opinion a realizat o cercetare sociologică în legătură cu evenimentele ce vor avea...
#stiri internationale, #vaccin COVID, #Canada, #coronavirus , #Canada