VIDEO UPDATE Atacuri teroriste in sase locuri diferite din Viena. Trei persoane au murit si 15 au fost ranite

Luni, 02 Noiembrie 2020, ora 07:40
28657 citiri
VIDEO UPDATE Atacuri teroriste in sase locuri diferite din Viena. Trei persoane au murit si 15 au fost ranite
Imagine din zona in care s-a produs atacul FOTO News.ro

Mai multe persoane au fost ranite luni seara, 2 noiembrie, intr-un schimb de focuri in centrul Vienei, a anuntat politia austriaca pe Twitter, dupa ce o publicatie a scris despre un atac la o sinagoga, transmite Reuters.

UPDATE 07.38 Trei persoane au murit si 15 au fost ranite in urma atacului armat din Viena, a anuntat ministrul de interne al Austriei, Karl Nehammer, intr-o conferinta de presa care a avut loc in aceasta dimineata.

Acesta l-a descris pe atacatorul ucis luni de politie ca fiind "terorist islamist".

UPDATE 06:50 Emmanuel Macron, Ursula von der Leyen si presedintele Consiliului European condamna atacul brutal din Austria si isi exprima solidaritatea cu locuitorii din Viena

"Sunt socata si profund indurerata de atacul brutal care a avut loc in Viena. Gandurile mele se indreapta spre familiile victimelor si poporul austriac. Europa este alaturi de Austria. Suntem mai puternici decat ura si teroarea", este mesajul scris pe Twitter de Ursula von der Leyen.

La randul sau, presedintele Consiliului European Charles Michel a scris, pe Twitter, un mesaj prin care condamna atacul.

"Europa condamna vehement acest act las care incalca valorile umane. Gandurile mele se indreapta catre victime si locuitorii orasului Viena in noaptea acestui atac teribil. Suntem alaturi de Austria", a scris si Charles Michel.

UPDATE 04.20 Un al doilea civil a decedat. O femeie ranita in atacul terorist de luni seara din centrul Vienei a incetat din viata la spital, ceea ce face ca bilantul victimelor in randul civililor sa creasca la doua, conform informatiilor furnizate de primarul capitalei austriece Michael Ludwig, transmite Reuters.

Ministrul austriac de interne Karl Nehammer a informat ca cel putin un suspect implicat in atac continua sa se afle in libertate, mentionand de asemenea ca sunt mai multi morti, potrivit dpa.

UPDATE 01.15 Cehia efectueaza controale la frontiera. Politia ceha a anuntat luni seara ca efectueaza controale la frontiera cu Austria dupa atacul terorist produs in cursul serii la Viena de mai multi barbati inarmati, transmite marti AFP.

"Politia efectueaza controale ale vehiculelor si pasagerilor la punctele de trecere a frontierei cu Austria ca masura preventiva in urma atacului terorist de la Viena", a informat politia ceha pe Twitter.

UPDATE 0.35 Politia a confirmat moartea a 2 persoane, dintre care un suspect. 15 persoane ar fi ranite, dintre care 7 in stare grava, relateaza Reuters. Politia a mai informat pe Twitter ca mai multi suspecti inarmati cu pusti au inceput sa traga pe Seitenstettengasse in jurul orei locale 20.00 (21.00 - ora Romaniei). Focuri de arma au fost trase in sase locuri diferite din Viena. Alte surse de informatie din Austria vorbesc despre moartea a cel putin sapte persoane.

Politistii au reusit sa captureze o parte din atacatori.

UPDATE 0.05 Echipaje ale serviciilor de urgenta din Viena au raportat luni seara mai multi morti si raniti pe fondul a ceea ce ministerul de interne austriac a calificat drept un "aparent atac terorist" in curs de desfasurare in capitala Austriei, potrivit informatiilor transmise de agentia de presa APA, citate de dpa.

"Din punct de vedere numeric nu putem oferi o cifra exacta, suntem inca in procesul de a obtine o imagine de ansamblu", a declarat un purtator de cuvant al serviciilor de urgenta.

APA a raportat, de asemenea, moartea unui ofiter de politie.

Pana acum cel putin trei persoane au fost internate in spital.

Focuri de arma au fost auzite in centrul Vienei, conform unui anunt facut pe Twitter de departamentul de politie, in timp ce in presa au aparut informatii despre un atac asupra unei sinagogi.

Agentia de presa austriaca APA, care citeaza ministerul de interne, a informat ca un atacator a fost ucis, iar cel putin un suspect a fost arestat.

Ministrul de interne Karl Nehammer, care a vorbit despre un "aparent atac terorist", a declarat ca autoritatile presupun ca mai multi suspecti sunt inca liberi.

O mare parte din centrul orasului este blocata de politie, iar transportul public in zona a fost oprit. Locuitorilor li s-a cerut sa nu isi paraseasca locuintele.

UPDATE 23.10 Mai multe persoane au murit in atac, spune ORF TV citand politia. De asemenea, ministrul de Interne a spus la ORF TV ca se crede ca atacul este unul terorist. Atacatorii tin ostatici mai multi oameni intr-un restaurant. Unul dintre atacatori ar fi fost ucis

UPDATE 23.04 Teroristii au atacat sinagoga din Seitenstettengasse - cea mai importanta din oras, Centrul Comunitar Evreiesc si doua restaurante din centru. Locuitorii Vienei sunt sfatuiti sa ramana in case.

"Au fost trase focuri de arma in centrul orasului - sunt persoane ranite - stati departe de locurile publice si de transportul public", a anuntat politia pe Twitter.

Publicatia Kronen Zeitung a relatat ca atacul a avut loc pe o strada unde se afla cea mai importanta sinagoga din Viena.

Kronen Zeitung si o alta publicatie au scris ca au fost trase focuri de arma intr-o piata din apropiere, Schwedenplatz.

Redactorul sef al ziarului Falter a afirmat ca o persoana a fost ucisa, citandu-l pe ministrul de Interne, care nu a fost disponibil imediat pentru comentarii.

Un ofiter de politie a fost impuscat si ranit in centrul Vienei, anunta agentia APA, citandu-l pe ministrul de Interne. Un suspect ar fi fost arestat, potrivit Reuters. Pe de alta parte, AFP scrie ca unul dintre atacatori "ar fi murit, altul pe fuga", a declarat Ministerul de Interne, citat de agentia de presa austriaca APA.

VIDEO Momentul in care un politist este impuscat in atacul terorist din Viena. Filmul a fost publicat pe Twitter

Mesajul lui Macron dupa atentatele teroriste din Austria: "Dusmanii nostri trebuie sa stie cu cine au de-a face. Nu vom ceda in nimic"

VIDEO Terorist filmat pe strazile din Viena. Barbatul trage cu pistolul in lateral si continua sa mearga strigand ceva familiar

Cum vrea AUR să facă „Europe Great Again”. „Comisia Europeană urmăreşte să transforme uciderea de copii nenăscuţi într-un drept fundamental european”
Cum vrea AUR să facă „Europe Great Again”. „Comisia Europeană urmăreşte să transforme uciderea de copii nenăscuţi într-un drept fundamental european”
Preşedintele AUR, George Simion, a propus, la Conferinţei Internaţionale „Make Europe Great Again” care a avut loc, sâmbătă, 27 aprilie, la Palatul Parlamentului, ca toate partidele...
George Simion intervine în scandalul „moldovenilor din Buzău”. „Premierul nostru a glumit. Nu este moldovean, probabil este Rrom”
George Simion intervine în scandalul „moldovenilor din Buzău”. „Premierul nostru a glumit. Nu este moldovean, probabil este Rrom”
Preşedintele AUR, George Simion, a declarat sâmbătă, 27 aprilie, la Palatul Parlamentului, la Conferinţa Internaţionale „Make Europe Great Again”, că zilele trecute, premierul Marcel...
#atac viena, #sinogoga, #atac terorist viena , #terorism