Vesti bune din leaganul epidemiei de coronavirus: Wuhanul a iesit din izolare

Miercuri, 08 Aprilie 2020, ora 07:51
4416 citiri
Vesti bune din leaganul epidemiei de coronavirus: Wuhanul a iesit din izolare
Foto: Twitter/@mightystar

Focarul pandemiei COVID-19, orasul chinez Wuhan, a inceput sa revina treptat la normal in noaptea de marti spre miercuri (16:00 GMT marti), odata cu ridicarea restrictiilor de circulatie impuse pe 23 ianuarie, ca parte a celor aproape 11 saptamani de carantina.

Sute de oameni care au fost blocati in oras s-au indreptat imediat spre gari, conform constatarilor corespondentilor AFP.

"Am fost inchis timp de 77 de zile!", s-a bucurat un calator, nerabdator sa se intoarca la Changsha, localitate situata la 350 km de Wuhan.

Sute de vehicule treceau la punctele de plata a taxei la iesirea din oras, unde pana de curand erau instalate puncte de control ale Politiei, conform imaginilor difuzate in direct la televiziunea de stat, scrie EFE.

Unele vehicule stateau deja la coada de cateva ore pentru a putea a iesi din Wuhan imediat dupa ridicarea interdictiei.

Si ieri am avut o veste buna din China - Niciun nou deces pentru prima oara de la debutul epidemiei

Ziarul oficial Global Times scrie ca multi dintre cei care parasesc orasul nu sunt rezidenti, ci persoane care nu au mai putut pleca ca urmare a restrictionarii circulatiei.

In pofida optimismului cu privire la ridicarea restrictiilor, presa chineza avertizeaza ca orasul este inca "departe de a reveni la viata normala".

Tot astazi sunt reluate si zborurile, cu exceptia celor internationale si a celor directe cu Beijing, pe langa circulatia trenurilor, a autocarelor pe distante lungi, a taxiurilor si a mijloacelor de transport in comun.

Cu toate acestea, autoritatile municipale au solicitat rezidentilor sa nu paraseasca orasul sau provincia Hubei daca nu este necesar.

Potrivit unui comunicat preluat de mass-media, guvernul provinciei Hubei avertizeaza ca neinregistrarea de noi cazuri de imbolnavire nu inseamna ca riscurile de contagiune au disparut complet.

In fapt, daca o persoana care doreste sa paraseasca orasul nu obtine un cod QR care sa ateste starea de sanatate si absenta contactului cu persoanele infectate, nu poate face acest lucru.

Se mentin deocamdata restrictii de intrare in complexele rezidentiale, unde continua sa fie efectuate controale de temperatura, precum si cerinta utilizarii mastilor.

In centrele comerciale, supermarketurile sau parcurile care isi redeschid portile, afluxul de vizitatori va continua sa fie limitat. Nu este permisa inca redeschiderea scolilor din provincia Hubei.

Vicepremierul Sun Chunlan, care s-a deplasat la Wuhan pentru a supraveghea iesirea din carantina, a cerut sa nu se lase garda jos si nici sa se renunte la standardele destinate limitarii raspandirii virusului, pentru a se evita astfel revenirea epidemiei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ironia lui Nicușor Dan după ce Piedone a venit cu un tricou pe care scria ”Şi eu sunt interlop”: ”Ştim toţi!”
Ironia lui Nicușor Dan după ce Piedone a venit cu un tricou pe care scria ”Şi eu sunt interlop”: ”Ştim toţi!”
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a postat sâmbătă pe Facebook o fotografie în care apare în tribune, la un meci, afişând un tricou cu mesajul: Ştim Toţi!, ca răspuns la mesajul de pe...
Ludovic Orban, ales președintele Forţa Dreptei. "Adevăraţii liberali sunt în acest partid"
Ludovic Orban, ales președintele Forţa Dreptei. "Adevăraţii liberali sunt în acest partid"
Ludovic Orban a fost ales, sâmbătă, 20 aprilie, preşedintele partidului Forţa Dreptei la primul Congres al formaţiunii, adunare la care au participat, la Palatul Parlamentului, peste 1.200 de...
#carantina ridicata Wuhan coronavirus , #China