Venezuela se scufunda a treia oara in bezna. Crucea Rosie va trimite ajutoare

Sambata, 30 Martie 2019, ora 08:43
2460 citiri
Venezuela se scufunda a treia oara in bezna. Crucea Rosie va trimite ajutoare
Foto: Arhiva Pixabay

Crucea Rosie internationala va distribui ajutor de urgenta in Venezuela, unde o noua pana de curent masiva a lasat o mare parte din tara in intuneric pentru a treia oara in mai putin de o luna.

In timp ce locuitorii isi reveneau cu greu dupa pana de curent care a paralizat tara timp de patru zile, o noua intrerupere de curent s-a produs, vineri, in jurul orelor 19:10 (23:10 GMT), a constatat AFP.

Mai multe orase mari precum Maracaibo, Valencia (nord) sau San Cristobal (vest) au fost afectate, potrivit informatiilor difuzate pe retelele de socializare de catre locuitori.

Este vorba despre a treia pana de curent de la intreruperea din 7 pana in 14 martie, atunci cand locuitorii au fost lipsiti de transport public, telefoane si Internet, iar magazinele au ramas inchise.

Crucea Rosie a anuntat ca va distribui ajutoare de urgenta, marcand o schimbare in pozitia guvernului presedintelui Nicolas Maduro care a negat chiar existenta unei "crize umanitare" in tara.

"Estimam ca in aproximativ 15 zile vom fi pregatiti sa distribuim ajutoare (...) . Speram sa putem ajuta 650.000 de persoane intr-o prima faza", a anuntat Francesco Rocca, presedintele Fundatiei internationale Crucea Rosie, intr-o conferinta de presa la Caracas.

Intrarea ajutorului in tara, afectata puternic de grave lipsuri de alimente si medicamente, este de cateva luni in centrul luptei dintre seful statului, Nicolas Maduro, si principalul sau opozant, Juan Guaido, recunoscut presedinte interimar de 50 de tari, intre care si Statele Unite.

"Regimul isi recunoaste esecul acceptand existenta unei situatii de urgenta umanitara complexa pe care a provocat-o", a reactionat Juan Guaido, referindu-se la profunda criza economica care traverseaza tara, mult timp cea mai prospera din America de Sud. "Este rezultatul presiunii" exercitate asupra Guvernului, a adaugat el.

Statele Unite au salutat imediat anuntul Crucii Rosii si s-au aratat pregatite sa trimita asistenta prin intermediul organizatiei internationale.

Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a afirmat, întrebat despre situaţia de la Slănic, Prahova, unde o stradă s-a surpat, formându-se un crater de doi metri, că a fost făcut un drum peste o mină....
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Şeful Guvernului Marcel Ciolacu a precizat că mecanismul de implementare a salariului minim european va începe de la 1 iulie. El a amintit că, în acest sens, a fost emisă ordonanţa....
#pana curent Venezuela , #Venezuela
Comentarii
Poza niculaeda
niculaeda
rank 5
"Venezuela se scufunda a treia oara in bezna. Crucea Rosie va