Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Efectul de bumerang al politicii externe a președintelui Biden: Cum va profita Rusia

Luni, 09 August 2021, ora 23:58
5387 citiri
Efectul de bumerang al politicii externe a președintelui Biden: Cum va profita Rusia
Joe Biden a schimbat politica SUA în lume, restabilind sufletul Americii FOTO: dw

Joe Biden a schimbat politica Statelor Unite, venind cu o altă abordare ”care va restabili sufletul Americii, pentru a fi respectată din nou în întreaga lume”, față de eșecul lui Donald Trump. Acum, noua administrație se pregătește să anunțe în septembrie, o nouă strategie privind vânzările de arme ale SUA, prin restricționarea acestora către țări, care nu respectă drepturile omului.

Prin aceste măsuri, Rusia va profita de efectul de bumerang al politicii americane și va încerca să câștige noi piețe pentru exporturile sale de arme, în țări precum Arabia Saudită, Emiratele Arabe Unite și Filipine, potrivit Bulgarian Military.

”În unele cazuri (privind exporturile de arme - n.a.) vor exista condiții suplimentare pentru obținere aprobării”, a afirmat un oficial din Congresul Statelor Unite. Astfel, noua politică a administrației Biden va crea dificultăți la vânzarea de arme de calibru mic și la echipamentele automate de supraveghere, utilizate de Poliție împotriva civililor.

În ceea ce privește punerea în aplicare a sistemelor antirachete sau din domeniul naval, noile măsuri nu pot încetini tranzacțiile, ele vor primi undă verde și în viitor.

Administrația de la Washington admite că vor fi afectate vânzările de arme către Filipine, unde s-a înrăutățit situația drepturilor omului. Deși SUA consideră această țară un aliat strategic important contra Chinei, totuși reputația slabă a liderilor locali a determinat Partidul Democrat să interzică cooperarea cu Filipine, în comerțul cu arme.

Trebuie menționat faptul că Statele Unite sunt cel mai mare exportator de arme din lume, câștigând peste 175 de miliarde de dolari anual. Între 2016 și 2020, 47% din exportul de arme al SUA s-a îndreptat spre Orientul Mijlociu, din care 24% a mers în Arabia Saudită.

Nou avion revoluționar de pasageri, ”fiul modelului Concorde”: Distanța New York-Londra în doar 3 ore, în 2022 VIDEO

Noile reguli, ar putea afecta comerțul cu arme către această țară, iar semnalul a fost dat în ianuarie 2021, când adminstrația Biden a impus interzicerea temporară a vânzările către Riad.

Ruslan Pukhov, un expert militar, șeful Centrului de analiză a strategiilor și tehnologiilor de la Moscova explică situația din acest domeniu. ””Piețele vânzărilor de arme ale Rusiei și SUA sunt divizate, în mare parte.

Prin noua politică a lui Biden, este posibil să se anuleze câteva tranzacții, dar nimic fundamental nu se va schimba. Cu toate astea, se deschide o fereastră de oportunități în domeniul exportului armelor pentru Rusia”.

Cele mai mari secrete din istoria Uniunii Sovietice VIDEO

În plus, Moscova are mai multe avantaje de a concura pentru noi piețe cu China. Asta, deoarece armele rusești sunt mai fiabile și s-au dovedit mai bune decât cele ale Beijing-ului.

Biden l-a luat peste picior pe Trump la un eveniment de campanie. Cu ce crede președintele american că-și tratează rivalul său părul VIDEO
Biden l-a luat peste picior pe Trump la un eveniment de campanie. Cu ce crede președintele american că-și tratează rivalul său părul VIDEO
Încântat de primirea entuziastă de care a avut parte miercuri, 24 aprilie, la un eveniment de campanie, Joe Biden și-a luat peste picior adversarul din cursa pentru prezidențiale. Biden l-a...
SUA au trimis în secret rachete cu rază lungă de acțiune în Ucraina. Ar fi fost folosite deja în Crimeea
SUA au trimis în secret rachete cu rază lungă de acțiune în Ucraina. Ar fi fost folosite deja în Crimeea
Statele Unite au livrat Ucrainei rachetele cu rază lungă de acțiune ATACMS, la începutul acestei luni. Anterior, administrația Biden refuzase să le trimită. Președintele american ar fi...
#vanzari arme SUA, #exporturi arme sua, #vanzari arme Rusia, #Joe Biden, #Joe Biden presedinte SUA , #Statele Unite