Un urs este considerat ''delincvent in serie'' dupa ce a spart mai multe masini si a scotocit prin lucruri

Marti, 22 Iunie 2021, ora 15:35
2332 citiri
Un urs este considerat ''delincvent in serie'' dupa ce a spart mai multe masini si a scotocit prin lucruri
Ursul a furat alimente sau ambalaje lasate in interiorul masinilor si a provocat pagube considerabile FOTO Thornton NH Police

Un urs negru de mari dimensiuni, filmat de camere de securitate in timp ce incerca sa urce intr-o camioneta, este autorul unei serii de patrunderi prin efractie in mai multe automobile din statul american New Hampshire, a anuntat politia locala, citata de AFP.

Politia din orasul american Thornton a difuzat o inregistrare video care a surprins animalul in timp ce dadea tarcoale unui vehicul parcat, inainte de se a ridica pe membrele inferioare si de a-si folosi ghearele pentru a deschide portiera, instalandu-se apoi cu nonsalanta pe scaunul soferului.

Politistii locali banuiesc ca ursul din acele imagini este "un delincvent in serie".

"In ultimele saptamani, am primit mai multe relatari despre un urs care a patruns in vehicule pentru ca a furat alimente sau ambalaje lasate in interior si care a provocat pagube considerabile", a declarat politia locala intr-un comunicat publicat pe pagina sa de Facebook.

"Am avut deja cazuri de ursi care au patruns in masini, dar nu ca acesta", a declarat seful politiei locale, Kenneth Miller, pentru Boston Globe. "Este un caz unic", a adaugat el.

Kenneth Miller a dezvaluit pentru televiziunea locala WMUR9 ca ursul a distrus bara de protectie a unui vehicul si scaunul din fata al altui vehicul.

Chiar si fara acele imagini compromitatoare, anumite indicii duceau spre "delincventul cu blana": o amprenta de urs a fost descoperita in zona in care fusese comisa o astfel de patrundere prin efractie, precizeaza cotidianul Boston Globe.

Ursul este inca in libertate, iar presa locala afirma ca animalul nu a cauzat alte probleme in afara celor provocate de inclinatia lui de a scotoci in interiorul automobilelor.

Politia din Thornton a contactat autoritatea pentru vanatoare si pescuit din New Hampshire si a cerut populatiei locale sa nu lase in automobile alimente sau deseuri care ar putea sa il tenteze pe "hotul cu blana".

Mesaj Ro-Alert la Bistrița. Un urs și-a făcut apariția în zona unei păduri-parc
Mesaj Ro-Alert la Bistrița. Un urs și-a făcut apariția în zona unei păduri-parc
Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Bistriţa-Năsăud a transmis, joi seara, 25 aprilie, un mesaj RO-Alert după ce a fost semnalată prezenţa unui urs în zona pădurii-parc Schulerwald...
Turistă în vârstă de 72 de ani, mușcată de urs în zona barajului Vidraru. Femeia a comunicat în engleză cu salvatorii
Turistă în vârstă de 72 de ani, mușcată de urs în zona barajului Vidraru. Femeia a comunicat în engleză cu salvatorii
O femeie de 72 de ani, aflată ca turist în România, a fost atacată de un urs, luni, 22 aprilie, în timp ce se afla în zona barajului Vidraru din judeţul Argeş. Autorităţile au emis mesaj...
#urs, #masini, #delincventi , #stiri internationale