Unul dintre cei mai vocali opozanti ai Kremlinului a fost condamnat la inchisoare: E un cadou de ziua lui Putin

Marti, 03 Octombrie 2017, ora 15:033585 citiri
Unul dintre cei mai vocali opozanti ai Kremlinului a fost condamnat la inchisoare: E un cadou de ziua lui Putin
Foto: Twitter/Aleksei Navalnii

Principalul opozant al Kremlinului, Aleksei Navalnii, a fost condamnat luni la 20 de zile de inchisoare pentru indemn la manifestatii neautorizate, ceea ce ii va suspenda campania pentru alegerile prezidentiale din martie.

"Este un cadou pentru aniversarea lui Putin", a declarat opozantul rus dupa pronuntarea sentintei. Presedintele rus va sarbatori sambata implinirea varstei de 65 de ani.

"Batranului Putin ii era atat de teama de manifestatiile noastre in diverse regiuni incat a decis sa isi faca un mic cadou pentru aniversarea sa. Este mult mai linistit", a adaugat el pe Twitter.

Aleksei Navalnii a fost retinut mai multe ore vineri, in momentul in care se pregatea sa plece la o manifestatie autorizata de autoritati, la Nijni Novgorod, la 400 de kilometri est de Moscova.

Sambata a mers la Orenburg, in Siberia, si duminica la Arhanghelsk (nord-vest) pentru intalniri cu simpatizantii sai.

Ultima condamnare a lui Aleksei Navalnii a fost in iunie, cand a fost inchis 25 de zile pentru ca a organizat o manifestatie interzisa de autoritati. La ea au participat multi tineri si s-a incheiat cu sute de arestari.

Aceasta manifestatie, din 12 iunie, a fost precedata de alta, la 26 martie, marcata, de asemenea, de sute de arestari si care i-a adus opozantului 15 zile de inchisoare.

Viitorul sau politic ramane neclar, intrucat Comisia Electorala Centrala a decis in iunie ca nu poate sa se prezinte impotriva lui Vladimir Putin in martie 2018 din cauza unei condamnari, datand din februarie 2017, pentru deturnare de fonduri.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News