Un tren special care i-ar putea apartine lui Kim Jong Un, observat intr-o statiune balneara

Duminica, 26 Aprilie 2020, ora 09:34
7324 citiri
Un tren special care i-ar putea apartine lui Kim Jong Un, observat intr-o statiune balneara
Foto: Arhiva Hepta.ro

Un tren special care i-ar apartine lui Kim Jong Un a fost observat saptamana aceasta in portul Wonsan, in care se afla o statiune balneara, pe coasta de est a Coreei de Nord, potrivit unor imagini satelitare, in contextul in care starea sanatatii dictatorului nord-coreean face obiectul unor speculatii, relateaza Reuters.

Potrivit programului "38 North" care supravegheaza activitatile Coreei de Nord, acest tren a stationat de la 21 la 23 aprilie intr-o gara de la Wonsan rezervata lui Kim Jong Un si membrilor familiei sale.

Reuters scrie ca nu a putut sa confirme din surse independente aceasta informatie si nici o eventuala prezenta a dictatorului la Wonsan.

"Prezenta acestui tren nu dovedeste ca liderul s-a dus acolo si nici nu arata ceva despre starea sanatatii sale, insa da greutate unor informatii potrivit carora Kim se afla intr-o zona rezervata elitei pe coasta de est a tarii", scrie 38 North.

Mai multe publicatii americane si sud-coreene au dezvaluit marti ca Kim Jong Un se afla intr-o stare grava, in urma unei operatii cardiovasculare, informatii puse la indoiala in cercurile oficiale de la Beijing si Seul.

Presa nord-coreeana a pastrat tacerea asupra acestui subiect.

Trei surse informate au declarat pentru Reuters ca China a trimis in Coreea de Nord o echipa de oficiali insarcinati sa consilieze cu privire la Kim Jong Un, inclusiv experti medicali.

Presa oficiala de la Phenian a scris ultima oara despre deplasarile lui Kim Jong Un la 11 aprilie. Ea nu a scris despre prezenta sa la ceremoniile organizate la 15 aprilie cu ocazia marcarii a 108 ani de la nasterea lui Kim Il Sung, fondatorul regimului si bunicul acestuia, ceea ce alimenteaza speculatiile.

Kim Jong Un, al treilea conducator ereditar al Nordului, ajuns la putere in urma mortii tatalui sau, in 2011, nu are un succesor clar, intr-o tara dotata cu arma nucleara, care ar putea reprezenta un risc international major.

Un site de la Seul, Daily NK, specializat in Coreea de Nord, a dezvaluit luni, citand o sursa anonima, ca Kim Jong Un a fost supus unei operatii intr-o statiune din Hyangsan, la nord de Phenian.

Potrivit site-ului, Kim s-ar afla in convalescenta in urma unei operatii cardiovasculare, la 12 aprilie.

Publicatii sud-coreene care citeaza surse anonime au scris saptamana aceasta ca Kim Jong Un s-ar putea afla la Wonsan.

Agentia sud-coreeana de presa Newsis a dezvaluit vineri, citand surse din cadrul serviciilor de informatii, ca un trem special folosit de Kim Jong Un a fost vazut la Wonsan, iar avionul privat al dictatorului a ramas la Phenian.

Potrivit Newsis, Kim Jong Un s-ar putea izola din cauza covid-19.

Kim Jong Un, in varsta de 36 de ani, a mai fost absent, in trecut, din relatari ale presei oficiale nord-coreene.

In 2014, dictatorul a "disparut" timp de peste o luna, dupa care televiziunea de stat a difuzat imagini in care mergea schiatand.

Speculatii despre moartea dictatorului au fost alimentate de tabagismul si obezitatea acestuia si de antecedente familiale cardivasculare.

Citeste mai multe despre:

Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
Cât de mult își dorește Ciolacu victoria Gabrielei Firea la Capitală: ”La nivel vizibil, vor fi declarate susțineri”
Cât de mult își dorește Ciolacu victoria Gabrielei Firea la Capitală: ”La nivel vizibil, vor fi declarate susțineri”
Odată cu retragerea medicului Cătălin Cîrstoiu și renunțarea la candidatura comună PSD-PNL pentru Primăria Capitalei, liderul social-democraților, Marcel Ciolacu, se găsea în situația...
#tren Kim operatie Coreea Nord , #Coreea de Nord
Comentarii