Un roman a fost rapit dupa ce un convoi ONU a fost atacat in Libia

Joi, 29 Iunie 2017, ora 10:38
2650 citiri
Un roman a fost rapit dupa ce un convoi ONU a fost atacat in Libia
Foto: Twitter/Naciones Unidas

Barbati inarmati au rapit pentru o scurta perioada de timp sapte membri ai misiunii ONU in Libia - inclusiv un roman -, in urma unui atac asupra convoiul acestora, in orasul Zawiya, la 50 de kilometri vest de Tripoli.

"Ei au fost eliberati. Sunt cu totii teferi si nevatamati", a declarat pentru AFP generalul Najmi al-Nakoua, seful garzii prezidentiale, insarcinat cu protectia misiunilor diplomatice la Tripoli.

Misiunea ONU in Libia a confirmat atacul asupra convoiului sau.

"Misiunea ONU de sustinere in Libia (MANUL) confirma ca un convoi ONU a fost atins astazi, in timp ce era in drum intre Sorman si Tripoli", a anuntat o purtatoare de cuvant intr-un comunicat.

Manul a precizat ca nu exista victime in randul membrilor personalului vizat, adaugand ca "asteapta cu nerabdare intoarcerea lor in securitate la Tripoli".

Oficialul nu a dat alte detalii despre circumstantele atacului.

Un membru al Parlamentului libian, Abdallah al-Lafi, care a participat la negocieri ce au condus la eliberarea personalului ONU, a confirmat pentru AFP ca membrii misiunii sunt cu totii "sanatosi".

El a precizat insa ca personalul ONU era in continuare impreuna cu el intr-un post de politie in orasul Sorman, la aproximativ 70 de kilometri vest de Tripoli, in asteptarea pregatirii transferului lor catre Tripoli.

"Asteptam in continuare ca un dispozitiv de securitate sa fie creat pentru a pleca", a spus el.

Lafi a anuntat ca din misiunea ONU fac parte cinci barbati - un malaysian, un roman si trei libieni - si doua femei - o egipteana si o palestiniana.

Potrivit acestuia, atacatori au rapit personalul ONU cu scopul de a negocia eliberarea unor rude detinute la Tripoli.

"I-am convins sa elibereze personalul ONU inainte de orice negociere", a spus el.

Membrii misiunii ONU erau in drum de la Tripoli catre orasul Sorman cu scopul de a vizita un centru de retentie a imigrantilor, in momentul in care au fost atacatati pe drum, la nivelul orasului Zawiya.

Ambasadorul britanic in Libia Peter Millett si-a exprimat ingrijorarea dupa atac.

"Tulburat de un atac asupra convoiului Manul. Sper ca toata lumea este in securitate", a scris el.

Intr-o fotografie pusa in circulatie pe retele de socializare se pot vedea locuri in care gloante au lovit geamul blindat al unui vehicul cu tractiune integrala prezentat ca apartinand ONU.

Dupa prabusirea regimului lui Moammar Gaddafi in 2011, reprezentantele diplomatice si diplomatii din Libia sunt cu regularitate vizati de atacuri si rapiri.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Iohannis merge la Bruxelles. Subiectele fierbinți aflate pe agenda reuniunii liderilor europeni
Iohannis merge la Bruxelles. Subiectele fierbinți aflate pe agenda reuniunii liderilor europeni
Preşedintele Klaus Iohannis va participa miercuri şi joi, 17-18 aprilie, la reuniunea extraordinară a Consiliului European care va avea loc la Bruxelles. Şeful statului va participa, de...
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Candidatul PPUSL la Primăria Capitalei Cristian Popescu - Piedone este cotat cu 38% din voturi, Nicuşor Dan -cu 27%, iar candidatul PSD-PNL Cătălin Cîrstoiu, cu 23%, relevă datele unui Sondaj...
#roman membru misiune ONU, #membri misiune ONU rapiti , #ONU