Un stramos al familiei regale britanice ar putea fi sanctificat de catre Vatican. Este ruda indepartata a printilor William si Harry

 Luni, 22 Februarie 2021, ora 14:21
Un stramos al familiei regale britanice ar putea fi sanctificat de catre Vatican. Este ruda indepartata a printilor William si HarryPapa Francisc FOTO Twitter

Un preot catolic englez, din secolul XIX, care are legaturi de rudenie cu printii William si Harry, ar putea sa fie sanctificat de catre Vatican. Papa Francisc a aprobat un decret de recunoastere a "virtutilor eroice" ale lui George Spencer duminica, 21 februarie.

George Spencer a fost un preot al Ordinului Psionist, care a trait intre anii 1799 si 1864. El a parasit Biserica Anglicana si a preluat numele de "Ignatius de St. Paul", devenind preot catolic, potrivit Reuters, citat in Hotnews.ro.

El este o ruda indepartata a printilor William si Harry prin intermediul mamei lor, Diana Spencer. Spencer a fost stra-stra-stra-unchiul Dianei dar si un straunchi al fostului premier britanic Winston Churchill.

Preotul a crescut pe mosia familiei din Althorp, unde a fost ingropata si printesa Diana. Dupa ce a fost hirotonisit la Roma, George Spencer s-a intors in Anglia, unde le-a predicat imigrandilor irlandezi saraci din West Midlands.

Prin aprobarea decretului de catre papa Francisc, preotul are acum titlul de "venerabil", procesul de sanctificare fiind intr-un stadiu incipient. Lui Spencer ar trebui sa ii fie atribuit un miracol pentru a fi beatificat si inca unul pentru a fi facut sfant.

Mai puteti citi:

 Sursa: Ziare.com
 Autor: Andreea Ruxanda

 Articol citit de 1329 ori

Citeste si: