Un fost prieten a povestit la BBC ca atacatorul de la Manchester era "spalat pe creier"

Joi, 01 Iunie 2017, ora 21:49
8367 citiri
Un fost prieten a povestit la BBC ca atacatorul de la Manchester era "spalat pe creier"
Foto: Arhiva Hepta.ro

Salman Abedi, autorul atentatului de la Manchester Arena, soldat cu 22 de morti si peste 100 de raniti, "era spalat pe creier".

Asta sustine, intr-o declaratie pentru BBC, un fost prieten al sau, Mohamed El Sharif.

El Sharif spune ca Abedi a luat prima oara contact cu Statul Islamic in Libia. La randul sau, fostul prieten al teroristului de la Manchester a parasit Marea Britanie pentru a merge sa lupte in Libia, insa impotriva Statului Islamic.

El Sharif mai spune ca recrutorii extremisti "cauta flacai care se se arunce in aer si sa faca lucruri de genul ala. Ii vor gasi, ii vor convinge, ii vor determina sa faca aia, aia si aia".

Citeste mai multe amanunte despre Salman Abedi:

"Era spalat pe creier, Salman era spalat pe creier. Sunt sigur ca a luat contact cu Statul Islamic in Libia. La acea vreme (dupa rasturnarea lui Moammar Gaddafi - n.red.), oricine voia sa vina in Libia putea pur si simplu sa vina in Libia. Mergea sa-si ia un bilet catre Tunisia, catre Egipt, catre orice loc si apoi sa ia un taxi spre Libia.

(...) Eu sunt in razboi de peste trei ani. Am vazut atat de mult sange. Nu m-as arunca in aer", a mai spus Mohamed el Sharif.

In ce il priveste pe Salman Abedi, s-au aflat multe detalii despre el, dupa atentat. Pe langa faptul ca era nascut in Marea Britanie, din parinti libieni care au fugit de regimul lui Moammar Gaddafi, el a aratat semne de extremism, inclusiv arborarea unui steag islamist la casa sa din Manchester, si ar fi avut legaturi "dovedite" cu Statul Islamic, asemenea fratelui sau.

Anterior, insa, era un "tip amuzant", obisnuit, care a mers si la facultate, care bea, fuma cannabis si ar fi avut legaturi cu bandele locale, inainte de a deveni foarte religios si de a-si aprofunda radicalizarea.

Salman Abedi a invatat sa faca bombe cu banii primiti de la statul britanic ca sa mearga la facultate, iar bombardamentul american din Siria, din urma cu cateva saptamani, ar fi fost declansatorul atacul terorist de la Manchester.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Partidele politice, alianţele, organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale şi candidaţii independenţi vor putea, începând de marţi până pe 30 aprilie, ora 23.59,...
Cei mai influenți zece europarlamentari români. Cu cât sunt plătiți și care dintre ei candidează din nou FOTO
Cei mai influenți zece europarlamentari români. Cu cât sunt plătiți și care dintre ei candidează din nou FOTO
După alegerile europarlamentare din 9 iunie, România va avea în continuare treizeci și trei de reprezentanți în plenul Parlamentului European (PE), dar nu toți se remarcă prin activitatea...
#atacator Manchester spalat creier, #Salman Abedi spalat creier, #Salman Abedi Statul Islamic Libia , #atentat Marea Britanie