Un ciclon a facut peste 700 de morti in sudul Africii: Peste 1,7 milioane de oameni afectati, aproape jumatate sunt copii

Duminica, 24 Martie 2019, ora 12:20 2965 citiri
Foto Facebook / EZC Media

Peste 700 de persoane si-au pierdut viata in trei tari din sudul Africii, la o saptamana dupa ce ciclonul Idai s-a abatut asupra orasului-port Beira din Mozambic, insotit de rafale de vant de pana la 170 de kilometri la ora, inaintand apoi pe continent catre Zimbabwe si Malawi si provocand o criza umanitara de proportii in regiune, relateaza duminica app.

Ministrul mediului din Mozambic, Celso Correia, a declarat duminica ca numarul mortilor a crescut la 446 de la 417 cat fusese anuntat cu o zi inainte, precizand totodata ca 531.000 de persoane au fost afectate de trecerea ciclonului Idai, informeaza Reuters.

Agentia ONU pentru Migratie (OIM) a declarat intr-un comunicat ca cel putin 259 de persoane au murit in Zimbabwe, 217 sunt date disparute si 16.000 de locuinte au fost afectate.

In Malawi, potrivit surselor oficiale, cel putin 56 de persoane si-au pierdut viata.

Mii de victime sunt inca prinse in satele inundate din Mozambic, in timp ce agentiile umanitare lucreaza in permanenta pentru a le salva.

Aproximativ 1,7 milioane de persoane sunt afectate de ciclonul Idai, dintre care aproape jumatate sunt copii, a anuntat intr-un comunicat Agentia Natiunilor Unite pentru Copii (UNICEF), citata de app.

UNICEF a afirmat ca situatia din Mozambic ramane critica, in conditiile in care nu exista electricitate si apa curenta.

Sute de mii de copii au nevoie de ajutor imediat. Prioritatea acum este furnizarea de adapost, hrana, apa, educatie si protectie, a mai spus agentia ONU.

Henrietta Fore, director executiv al UNICEF, a cerut sambata comunitatii internationale sa-i ajute pe copiii afectati de ciclonul Idai.

"Ne aflam intr-o cursa contra cronometru pentru a-i ajuta si proteja pe copiii din zonele devastate din Mozambic", a declarat Henrietta Fore, la sfarsitul unei vizite la Beira, una dintre zonele cele mai afectate de ciclon din Mozambic.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News