Un avion militar rus a aterizat, pentru a doua oara, in Venezuela (surse Reuters)

Luni, 24 Iunie 2019, ora 20:57
4710 citiri
Un avion militar rus a aterizat, pentru a doua oara, in Venezuela (surse Reuters)
Foto: Arhiva Hepta.ro

Un avion militar rus a aterizat, luni, in Venezuela, la cateva luni dupa un alt transport aerian care a amplificat tensiunile dintre Statele Unite si Rusia, afirma surse citate de agentia Reuters.

Un avion militar de transport de tip Iliusin 62, cu numarul de inmatriculare RA-86496, a aterizat luni pe Aeroportul international Maiquetia, situat la periferia orasului Caracas, au declarat martori.

Numarul de inmatriculare apartine Fortelor Aeriene ruse si este al unui avion care a mai efectuat un transport in Venezuela in luna martie, conform site-ului de profil Flightradar24, citat de agentia Reuters.

La sfarsitul lunii martie, Administratia Donald Trump a avertizat statele "din afara Emisferei Vestice", o referire la Rusia, sa nu trimita efective militare in Venezuela, afirmand ca actiunile de acest fel sunt "amenintari directe". In replica Administratia Vladimir Putin a transmis ca Rusia "nu ameninta pe nimeni".

Presedintele Statelor Unite, Donald Trump, a somat Rusia sa retraga trupele din Venezuela, avertizand ca mentine "toate optiunile" pentru a obtine acest lucru. Rusia a confirmat trimiterea de efective militare in Venezuela, argumentand ca este o decizie luata in conformitate cu legislatia acestei tari si denuntand incercarea Statelor Unite de a efectua o lovitura de stat.

Statele Unite au acuzat Rusia de "comportament inconstient" din cauza trimiterii de trupe si echipamente militare in Venezuela. Doua avioane militare ruse au aterizat in martie in Venezuela, transportand trupe si echipamente. Conform unor surse, in Venezuela au fost trimisi aproximativ 100 de militari rusi.

Juan Guaido, seful Adunarii Nationale din Venezuela, s-a autoproclamat presedinte interimar al tarii, contestandu-l oficial pe presedintele Nicolas Maduro in contextul crizei politice grave. Nicolas Maduro tocmai a inceput al doilea mandat de presedinte al Venezuelei, dar zeci de mii de persoane au continuat protestele, denuntand fraude electorale.

Presedintele Statelor Unite, Donald Trump, a decis sa il recunoasca pe Juan Guaido ca fiind presedinte interimar al Venezuelei. Numeroase tari din Uniunea Europeana, inclusiv Romania, au luat decizii similare. Insa Italia si Grecia au semnalat ca nu il vor recunoaste pe liderul opozitiei din Venezuela, Juan Guaido, drept presedinte interimar, avertizand ca trebuie evitat un razboi precum cel din Libia.

Administratia Vladimir Putin a avertizat ca va face totul pentru apararea presedintelui Venezuelei, Nicolas Maduro, dupa ce, pe fondul speculatiilor privind o presupusa invazie militara prin Columbia, Casa Alba a reiterat ca presedintele Donald Trump mentine "toate optiunile". De asemenea, China, Turcia, Cuba si Siria il sustin pe Nicolas Maduro.

Citeste cele mai noi informatii despre criza din Venezuela:

Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
#avion militar rus aterizat Venezuela , #Venezuela
Comentarii
Poza Salamcusoia
Salamcusoia
rank 5
Este metoda lui Salvador Allende in Chile in 1972.