Ucraina fierbe: Partidul de guvernare cere remanierea Guvernului

Marti, 17 Decembrie 2013, ora 10:151793 citiri
Ucraina fierbe: Partidul de guvernare cere remanierea Guvernului

Partidul aflat la guvernare in Ucraina, Partidul Regiunilor, a cerut, luni, o ampla remaniere a Guvernului, in conditiile in care elita politica incearca sa dezamorseze criza politica declansata de refuzul presedintelui Viktor Ianukovici de a semna doua acorduri cu UE.

Decizia lui Ianukovici de a renunta la calea europeana in favoarea intaririi relatiilor cu Rusia si de a trimite fortele de interventie pentru a reprima manifestarile de protest ale pro-europenilor din Kiev au declansat cele mai ample proteste in tara de la revolutia portocalie incoace, scrie The Nation.

Presedintele a oferit deja o serie de concesii, a concediat mai multi inalti oficiali in urma manifestarilor de brutalitate ale politiei si a anuntat amnistierea protestatarilor arestati.

Tensiunea din tara nu a fost insa disipata de aceste masuri si opozitia cere demisia Guvernului premierului Mikola Azarov si alegeri prezidentiale si parlamentare anticipate.

"Am inaintat o cerere lui Azarov, de remaniere in procent de 90% a Guvernului", a anuntat deputatul Anna German. "Azarov a spus ca va anunta pozitia noastra presedintelui si va trage concluziile necesare", a mai spus aceasta, precizand ca nu s-a pus in discutie demisia premierului.

Azarov a propus presedintelui, in urma acestei cereri, crearea unui grup de lucru, insa detaliile si agenda remanierii nu au fost inca stabilite.

Comentarii
MatusaTamara
rank 5
Mi-a placut ordinul de a trimite procurori in universitati