Ucraina i-a dat un ultimatum Rusiei. Răspunsul Moscovei: ”Trăiți într-o realitate paralelă”

Marti, 20 Iulie 2021, ora 05:00
10699 citiri
Ucraina i-a dat un ultimatum Rusiei. Răspunsul Moscovei: ”Trăiți într-o realitate paralelă”
Sergei Soigu, minstrul Apararii din rusia acuzat de Ucraina FOTO: 112 International

Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU) a făcut un anunț surprinzător legat de Rusia, convocându-l pe Serghei Șoigu, Ministrul Apărării la Mariupol, în privința unor grave acuzații. S-a acordat și un ultimatum, data limită 20 iulie 2021, în care înaltul oficial rus trebuie să ofere un răspuns la învinuirile privind ”formarea unor formațiuni armate ilegale” în regiunile separatiste Donetks și Luhansk.

Moscova a oferit o reacție la cererea Ucrainei, prin vocea senatorului Alexei Pushkov, care a declarat că în prezent ”Kievul trăiește propria realitate virtuală”, neînțelegând toată această ”hilară farsă” a acelei convocări a lui Șoigu, potrivit B92.

Înștiințarea făcută Minstrului Apărării din Rusia a fost semnată de către Taras Butenko, anchetatotul din partea Serviciului de Securitate din Ucraina, pentru regiunile separatiste Dontetsk și Luhansk.

Cu toate astea, presa de la Moscova susține că nu este pentru prima dată când SBU vrea să-l trimită în judeactă pe Sergei Șoigu și pe alți demnitari ruși și amintește faptul că în 2016, Parchetul din Ucraina și-a anunțat intenția de a aresta 18 înalți oficiali de la Kremlin, inclusiv pe ministrul Apărării.

Rusia se lauda cu noul sistem de rachete S-500: "Va fi ucigasul avioanelor americane F-35 si F-22 Raptor" VIDEO

Cazurile de acest gen au rămas doar pe hârtie și deocamdată nu au existat consecințe reale. Totuși, Serviciul de Securitate al Ucrainei susține că în baza articolului 27, partea a 3-a și articolului 260, partea a 5-a din Codul Penal din această țară, Șoigu este acuzat de ”suspiciunea de a forma grupuri armate ilegale, care au atacat instituții, organizații și cetățeni” de pe teritoriul Ucrainei, conform 112 International.

Rusia primeste o mare lovitura dupa renuntarea la dolari: Pierderi uriase pentru Moscova

Pe de altă parte, Pushkov consideră că termenul de 20 iulie dat de SBU este unul comic, adaugând că această convocare reprezintă doar ”imitarea unui fel de politică în circumstanțele absenței unor competențe”.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
În timpul vizitei sale în Qatar, premierul Marcel Ciolacu a fost protagonistul unei gafe rușinoase, în timp ce lăuda grandoarea Campionatului Mondial de Fotbal găzduit de țara asiatică în...
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandalul a avut loc în localitatea sibiană Brădeni. Candidatul PSD la primărie, Dan Braga, a filmat mai multe clipuri video în curțile familiei actualului edil, fără, însă, a primi...
#Rusia Ucraina, #Ucraina Rusia conflict, #Ucraina Rusia separatisti, #Ucraina separatisti, #Donetsk separatisti , #Rusia-Ucraina