Multiple atentate sinucigase in Camerun soldate cu zeci de morti si raniti - UPDATE

Luni, 25 Ianuarie 2016, ora 18:46 2479 citiri
Foto: Hepta.ro

Cel putin 30 de persoane au fost ucise, luni, in cinci atentate sinucigase produse intr-o piata dintr-un sat din nordul Camerunului, in apropiere de granita.

Acesta este unul dintre cele mai grave atacuri teroriste din aceasta regiune in care au de regula loc atacuri provocate de islamistii nigerieni ai Boko Haram, scrie agentia AFP.

De asemenea, atentatele sunt printre cele mai sangeroase care au lovit Camerunul dupa debutul atacurilor islamiste in 2013, vizand piata din localitatea Bodo, in apropiere de granita cu Nigeria.

"Avem un prim bilant care vorbeste despre 29 de morti si in jur de 30 de raniti", a spus un politician, sub protectia anonimatului, in bilant fiind inclusi si atacatorii kamikaze.

Update - Ulterior, numarul victimelor a crescut, fiind vorba despre un total de 35 de morti, inclusiv atacatorii, si 60 de raniti.

Agentia chineza Xinhua noteaza ca cinci femei care pretindeau ca sunt vanzatoare de legume au detonat dispozitivele explozibile ascunse in cosurile cu legume, in jurul pranzului.

Din 2013, circa 1.200 de persoane au fost ucise in atacuri din nordul Camerunului, printre care 67 de militari si 3 politisti.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News