Valul de frig din Texas face victime. Trei copii si bunica lor au murit intr-un incendiu, dupa ce au incercat sa se incalzeasca la semineu

 Luni, 22 Februarie 2021, ora 11:58
Valul de frig din Texas face victime. Trei copii si bunica lor au murit intr-un incendiu, dupa ce au incercat sa se incalzeasca la semineuMama, bunica si copiii care au incercat sa se incalzeasca la semineu FOTO Facebook/Jackie Pham Nguyen

Un val de frig neobisnuit a cuprins statul Texas, din SUA, astfel ca a fost intrerupta alimentarea cu energie electrica si apa calda. Trei copii si bunica lor au murit intr-un incendiu, saptamana trecuta, care a izbucnit dupa ce familia a aprins un semineu, in incercarea de a se incalzi. Doar mama copiilor a supravietuit.

Nu mai putin de 3.000.000 de locuinte din Texas au rama sfara curent electric de la inceputul saptamanii trecute dupa ce temperaturile au ajuns la -18 grade Celsius. O parte dintre rezidenti au fost transportati in adaposturi provizorii, dar altii au ramas in casele lor inghetate.

In suburbia Sugar Land, din Metropola Houston, o familie formata din mama, bunica si copiii in varsta de 5, 8 si 11 ani, a aprins semineul pentru a face fata temperaturilor scazute.

"Am jucat carti, cei mici, incercau sa o invete pe bunica lor din tainele unui joc. In jur de 21.30 ne-am bagat cu totii in pat. Urmatorul lucru pe care il stiu clar e ca m-am trezit in spital", a spus Jackie Nguyen, mama copiilor si singura supravietuitoare, pentru CNN, potrivit libertatea.ro.

Potrivit rapoartelor autoritatilor, 60 de oameni au murit din cauza frigului in SUA. Presedintele american Joe Biden a declarat stare de dezastru major in Texas, statul cel mai afectat de valul de frig extrem care a lovit SUA.

Mai puteti citi:

 Sursa: Ziare.com
 Autor: Andreea Ruxanda

 Articol citit de 1888 ori

Citeste si: