Brendo, cel mai cunoscut traficant de droguri bulgar, arestat în Ucraina. Are o condamnare și în România VIDEO

Sambata, 11 Septembrie 2021, ora 07:27
3157 citiri
Brendo, cel mai cunoscut traficant de droguri bulgar, arestat în Ucraina. Are o condamnare și în România VIDEO
În România a fost condamnat definitiv, în 2017, la 10 ani şi 6 luni închisoare FOTO YouTube Національна поліція України„

Traficantul bulgar de droguri, urmărit din 2018, inclusiv de România, era vizat și de Interpol, a fost arestat în Ucraina, au anunţat vineri, 9 septembrie, autorităţile de la Sofia care doresc să îl extrădeze, notează AFP.

În vârstă de 56 de ani, Evelin Banev, zis "Brendo", a fost reţinut la 7 septembrie "în regiunea Kiev", a indicat Parchetul din Sofia într-un comunicat, adăugând că o cerere de extrădare este "în pregătire".

În locuinţa sa au fost descoperite un laborator de droguri şi plante de canabis, potrivit presei bulgare care a difuzat o înregistrare video primită de la poliţia naţională ucraineană arătând arestarea lui într-un parking.

În 2013, fostul luptător a fost condamnat în Bulgaria la şapte ani şi jumătate de închisoare pentru participarea la o reţea de spălare a banilor. Pedeapsa i-a fost în cele din urmă redusă la şase ani de către Curtea Supremă în 2018.

Gruparea sa infracţională acţiona în Marea Britanie, Statele Unite, Elveţia şi Austria, au menţionat Parchetul.

Pe de altă parte, "Brendo" a fost condamnat, în 2017, la 20 de ani de închisoare în Italia, unde a fost găsit vinovat de importul a 40 de tone de cocaină din America Latină în numele temutei mafii calabreze, 'Ndrangheta, între 2004 şi 2007.

El era căutat şi de România, unde a fost condamnat definitiv, în 2017, la 10 ani şi 6 luni închisoare, pentru că a introdus în aprilie 2012 pe teritoriul României peste 51 kg de cocaină.

Dar nu şi-a ispăşit niciodată pedeapsa, profitând de o punere în libertate, în aşteptarea unei hotărâri a instanţei din Bulgaria, pentru a dispărea.

Într-una din cele mai marcante răpiri din istoria bulgară recentă, fiica lui, pe atunci în vârstă de 10 ani, a fost răpită în martie 2013 din faţa locuinţei, într-un cartier de lux din Sofia. Ea a fost eliberată 47 de zile mai târziu după plata unei răscumpărări de 500.000 de euro, potrivit presei.

Mesajul lui Zelenski după ce Ucraina a devenit adversara României la EURO 2024
Mesajul lui Zelenski după ce Ucraina a devenit adversara României la EURO 2024
Naționala Ucrainei s-a calificat la EURO 2024, după ce eliminat Bosnia și Islanda și va face parte din grupa României, în care mai sunt Belgia și Slovacia. Președintele Ucrainei,...
”Finala” Ucraina - Islanda a stabilit prima adversară a României la Euro 2024. Răsturnare de scor spectaculoasă
”Finala” Ucraina - Islanda a stabilit prima adversară a României la Euro 2024. Răsturnare de scor spectaculoasă
Echipa naţională a Ucrainei a învins marţi seara, pe teren neutru, la Wroclaw, scor 2-1, echipa naţională a Islandei, calificându-se la turneul final al Euro 2024, unde va juca în grupa...
#traficanti de droguri, #bulgar, #arestat, #Ucraina, #condamnat, #Romania , #Ucraina