70 de persoane au ramas fara titlurile acordate de regina Marii Britanii in ultimii 10 ani

Miercuri, 07 Aprilie 2021, ora 02:00
Autor: Lavinia Ionita
70 de persoane au ramas fara titlurile acordate de regina Marii Britanii in ultimii 10 aniCele mai multe persoane carora le-au fost retrase titlurile onorifice au primit pedepse cu inchisoarea pentru infractiuni sexuale comise asupra copiilor Foto/Pixabay

70 de persoane au ramas fara titlurile de onoare pe care le-au primit de la regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii, in urma unor abateri sau dupa ce au primit pedepse cu inchisoarea, conform unei statistici publicate marti, citata de DPA.


Una dintre persoanele carora le-a fost retras titlul acordat de regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a fost producatorul de film Harvey Weinstein, condamnat pentru viol si agresiune sexuala in februarie 2020. Acesta are de ispasit o pedeapsa de 23 de ani intr-o inchisoare de stat din New York.

Lui Weinstein ii fusese acordat titlul onorific de Comandor al Ordinului Imperiului Britanic pentru contributia sa la industria cinematografica britanica, in 2004.

Dictatorii Robert Mugabe si Nicolae Ceausescu se numara printre persoanele carora le-au fost retrase titlurile acordate de regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii.

Cele mai multe persoane carora le-au fost retrase titlurile onorifice au primit pedepse cu inchisoarea pentru infractiuni sexuale comise asupra copiilor, reprezentand 37% dintre distinctiile anulate in ultimii 20 de ani.

Pe locul al doilea se afla categoria persoanelor vizate de acuzatii de frauda, cu 21%.

Regina acorda titlurile in urma nominalizarilor din partea organizatiilor sau publicului.

Un comitet independent analizeaza ulterior nominalizarile si efectueaza verificari asupra persoanelor respective inainte ca lista finala sa fie inmanata spre aprobare premierului si reginei.

 Articol citit de 3234 ori

  Citeste si:
  Comentarii
  mikixxx
  07.04.2021, 15:13
  Stirea este cam rasuflata
  Lui Ceausescu i s-a anulat titlul in '90.
  Grebla
  07.04.2021, 03:07
  Eu am titlul de Paharnic.
  Nu l-am pierdut si nici nu-l voi pierde .
  CARCOTASUL
  07.04.2021, 14:16
  sa intelegem
  ca esti de pe vremea domitorilor din Evul Mediu ? Cui i-ai turnat in pahar ?... ca turnatoria la secu' nu se pune !