TIME a ales "Persoana anului 2014"

Autor: Ana Ilie
Joi, 11 Decembrie 2014, ora 13:28
3570 citiri
TIME a ales "Persoana anului 2014"
Foto: TIME

Putini oameni vor putea sa identifice sau sa numeasca cele cinci persoane alese de revista TIME pentru titlul de "Persoana anului 2014".

Cei cinci sunt barbati si femei care au facut mari sacrificii in 2014 pentru a stavili avansul epidemiei de Ebola in Africa de Vest, scrie TIME.

"Nu isi salveaza numai propria comunitate. Ne salveaza si pe noi. Salveaza intreaga lume", spune Jackie Nickerson, cel care a fotografiat patru dintre cei cinci eroi.

TIME apare, asadar, in cinci variante de coperta pentru editia "Person of the Year 2014". Fiecare coperta infatiseaza luptatorii cu Ebola.

"Sunt multi altii pe care nu ii infatisam, dar am vrut sa aratam o gama larga de eforturi depuse in aceasta lupta. Unii dintre ei sunt nascuti in Africa si unii dintre ei vin din intreaga lume si am vrut sa infatisam asta in cinci coperte", a marturisit editorul TIME, Nancy Gibbs.

Iata care sunt laureatii anului 2014:

Dr. Jerry Brown, de 46 de ani, director medical si chirurg in Monrovia, Liberia

"Era un fel de gravitate in felul in care doctorul Jerry Brown si personalul sau lucrau", isi aminteste Nickerson.

Salome Karwah, de 26 de ani, asistenta la clinica Doctori Fara Frontiere din Monrovia

"E supravietuitoare a virusului Ebola si o femeie incredibil de curajoasa", isi aminteste Nickerson.

Dr. Kent Brantly, 33 de ani, doctor la organizatia Samaritan's Purse

"Kent lucra in Africa de Vest, facand multa munca grea, altruista, pentru a ajuta oamenii", povesteste fotograful Bryan Schutmaat.

Ella Watson-Stryker, 34 de ani, promotor al sanatatii la Medici Fara Frontiere

"Am facut fotografia dis de dimineata, pentru ca toata lumea la Medici Fara Frontiere este incredibil de ocupata, toata lumea face o munca extrem de importanta", a spus Nickerson.

Foday Gallah, 37 de ani, supervizor de ambulanta in Monrovia

"Povestea lui Foday iti frange inima. A contractat Ebola cand incerca sa linisteasca un copil care era incredibil de necajit. 'Pur si simplu a trebuit sa-l iau in brate si sa-l mangai', ne-a povestit el. Bineinteles, s-a umplut de voma si asa a contractat Ebola. El este exemplul clar a ceea ce este corect sa faci. El este exemplul clar pe care toti ar trebui sa-l urmam. M-a atins cu povestea aceasta. Nu folosesc in general cuvantul erou, dar trebuie sa-l folosesc aici", a marturisit Nickerson.

România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat joi, 28 martie, că sunt implementate - proiectare şi execuţie contracte pentru construirea a încă 729 km de drum de mare viteză....
Nicușor Dan: ”Într-o țară civilizată, Ştefan Dumitraşcu și domnii Greblă şi Hopincă ar trebui să fie azi în pușcărie”
Nicușor Dan: ”Într-o țară civilizată, Ştefan Dumitraşcu și domnii Greblă şi Hopincă ar trebui să fie azi în pușcărie”
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a enumerat joi, 28 martie, câteva persoane despre care consideră că „într-o ţară civilizată ar trebui să fie azi în puşcărie. „Eu am precizat azi...
#TIME persoana anului 2014, #TIME Ebola coperta , #Ebola