Teroare la Londra: Martorii povestesc ca atacatorii injughiau oamenii cu salbaticie si strigau "asta e pentru Allah"

Duminica, 04 Iunie 2017, ora 12:42
28324 citiri
Teroare la Londra: Martorii povestesc ca atacatorii injughiau oamenii cu salbaticie si strigau "asta e pentru Allah"
Foto: Captura TV

Dupa atentatul de la Londra, de sambata seara, incep sa apara primele marturii. Iar scenele descrise sunt ingrozitoare. Potrivit unui martor, unul dintre atacatori a strigat, inainte de a injunghia o femeie: "Asta este pentru Allah".

Eric a povestit ca a vazut momentul in care trei barbati au coborat din duba alba si au inceput sa atace oamenii aflati pe strada: "Trei barbati au sarit din duba si au inceput sa atace oameni pe strada. (...) In timp ce alergau inspre oameni, strigau 'asta este pentru Allah'", a povestit el.

Mark, un alt tanar care facea fotografii in zona, a vazut momentul in care microbuzul a inceput sa loveasca pietonii pe pod. "Vira dintr-o parte in alta si am vazut cum lovea oamenii. La 20 - 30 de metri in fata mea era un grup. Duba a lovit acei oameni. Incercam sa imi dau seama in ce directie ar trebui sa fug", povesteste martorul.

Alex este unul dintre tinerii aflati in zona in care atacatorii au injunghiat mai multi trecatori, arata The Guardian. In momentul in care terorirstii injunghiau la intamplare oameni aflati pe strada, el se afla intr-un bar. "O femeie de vreo 20 de ani a intrat clatinandu-se in pub. Sangera puternic la gat si gura. Mie si prietenilor mei ni s-a parut ca fusese taiata la gat. Oamenii i-au sarit in ajutor. Clubul a fost inchis. Am vazut politisti pe strada.

Politisti inarmati ne-au spus sa parasim zona. Cum fugeam de acolo, am vazut cum un alt individ era resuscitat de o echipa de pe ambulanta", a povestit acesta.

In fata statiei de metrou Borough, Ben a fost martorul unei alte scene de cosmar, desprinsa parca din filmele de groaza. "Am vazut un barbat imbracat in rosu, cu un cutit mare. Cred ca avea 25 de centimetri. Injunghia un om. Il lovise deja de trei ori, foarte calm. Victima incerca sa se apere, dar nu putea face mare lucru. A fost injunghiata cu sange rece si s-a prabusit la pamant".

Gerard, care se afla de asemeni intr-un pub din zona Borough Market cand atacatorii au inceput sa injunghie oameni, isi aminteste ca a aruncat spre cei trei un scaun, care l-a lovit pe unul dintre ei, poate chiar pe doi, la cap. "Au inceput sa alerge spre mine si sa incerce sa ma injunghie, asa ca am fugit. Stiam ca daca alunecam as fi fost mort. As fi fost ucis acolo, atunci".

Brendan se afla si el cu iubita sa in zona Borough Market, intr-un restaurant, cand s-a dezlantuit iadul. La un moment dat, povesteste el pentru BBC, s-a aflat fata in fata cu unul dintre atacatori, care avea in mana un "cutit imens", despartiti doar de usa incuiata a restaurantului.

Cand si-a dat seama ca ceva se intampla, povesteste el, si-a luat iubita si s-au ascuns in spatele barului din local. "Auzeam focuri de arma si explozii", isi aminteste el.

S-au ascuns apoi la subsol, unde usa putea fi inchisa din interior. O femeie incepuse sa aiba crize, insa ambulanta nu putea ajunge la ea, mai povesteste Brendan.

Din apartamentul in care se afla, de asemeni in zona Borough Market, Liam a vazut un om care fusese injunghiat, clatinandu-se pe strada. A ajuns la o ambulanta si a inceput sa strige: "Ajutati-ma, va rog, ajutati-ma, am fost injunghiat".

Tyson Oladokun a ajuns la Podul Londrei imediat dupa atacuri. "Am vazut un om lungit pe sosea, alinat de un altul. Cred ca unul fusese injunghiat si celalalt cred ca murise", povesteste el pentru BBC.

Citeste ce se stie pana acum despre atentatul de la Londra si vezi primele imagini cu unul dintre teroristi

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres al Forţa Dreptei este organizat, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, formaţiunea urmând să îşi aleagă conducerea naţională şi să îşi prezinte candidaţii la alegerile...
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
România se pregătește de alegeri. Europarlamentarele vor avea loc în aceeași zi cu localele. ARA Public Opinion a realizat o cercetare sociologică în legătură cu evenimentele ce vor avea...
#atentat Londra marturii, #atentat Londra martori, #atentat Londra bilant , #atentat Marea Britanie