Scandal in Danemarca din cauza unui serial de animatie. Un barbat cu penisul urias este personajul principal prezentat copiilor

Joi, 07 Ianuarie 2021, ora 17:22
7924 citiri
Scandal in Danemarca din cauza unui serial de animatie. Un barbat cu penisul urias este personajul principal prezentat copiilor
Una dintre ipostazele in care apare personajul din desenul animat FOTO Twitter

DRTV, televiziunea nationala daneza, a lansat un controversat serial animat pentru copii in care apare un barbat cu un penis urias. Criticii condamna ideea, insa exista si sustinatori ai ei, scrie The Guardian.

Personajul John Dillermand are un penis iesit din comun. Cu ajutorul lui poate intreprinde operatiuni de salvare, poate picta pereti, arbora un steag si chiar fura inghetata copiilor.

Serialul DRTV despre John Dillermand, barbatul cu cel mai lung penis din lume care depaseste provocarile cu ajutorul acestuia, este recomandat copiilor cu varste cuprinse intre 4 si 8 ani.

Programul a starnit o dezbatere legata de ce ar trebui sa contina un program de televiziune pentru copii.

Premiera a avut loc sambata, 2 ianuarie. De atunci, numerosi critici au condamnat ideea: "Este acesta mesajul pe care vrem sa il transmitem copiilor in timp ce ne aflam in mijlocul unui urias val #MeToo?", se intreaba scriitoarea daneza Anne Lise Marstrand-Jorgensen.

Show-ul a aparut la cateva luni dupa ce prezentatoarea de televiziune Sofie Linde a demarat miscarea daneza #MeToo.

Christian Groes, profesor asociat si cercetator la Roskilde University, este de parere ca celebrarea puterii organelor genitale masculine din acest program poate regresa egalitatea. "Perpetueaza ideea standard de societate patriarhala si normalizeaza << cultura de vestiar >> ... care a fost folosita pentru a scuza mare parte din comportamentul nepotrivit al barbatilor. Se vrea amuzant, asa ca este vazut ca inofensiv. Dar nu este. Si asta ii invatam pe copiii nostri".

Erla Heinesen Hojsted, psiholog care lucreaza cu familii si copii, a spus ca este posibil ca oponentii show-ului sa gandeasca prea mult anumite lucruri. "John Dillermand vorbeste cu copiii si le impartaseste felul de a gandi - iar copiii gasesc amuzante organele genitale", a spus ea.

"Show-ul descrie un barbat care este impulsiv si nu e mereu in control, care face greseli - precum copiii -, dar cel mai important, Dillermand indreapta situatia. Isi asuma responsabilitatea pentru actiunile lui. Cand o femeie din serial ii spune ca ar trebui sa isi tina penisul in pantaloni, spre exemplu, el asculta. Ceea ce e dragut. Este responsabil".

Hojsted a admis ca momentul ales pentru prezentarea serialului nu este tocmai potrivit si este de parere ca un show despre corpuri ar fi trebuit sa ia in considerare descrierea "diferentelor si diversitatii". "Dar, categoric, nu este un show despre sex".

Televiziunea daneza, cunoscuta pentru fortarea limitelor, in special pentru copii, fiind in centrul atentiei pentru programe controversate si in 2012 si 2020, mai difuzeaza un program cu Onkel Reje, figura populara care injura, fumeaza si evita sa se spele.

"Ce fel de cultura cream pentru copiii nostri daca este OK ca ei sa vada corpuri << perfecte >> pe Instagram - imbunatatite cosmetic sau digital - daca nu << trupuri adevarate >>? ", a mai spus Hojsted.

DR a raspuns la recentele critici ca ar fi putut realiza un program "despre o femeie care nu isi poate controla vaginul" si ca cel mai important este ca John Dillermand (barbatul-penis, in daneza, n.r.) le place copiilor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#televiziunea nationala, #penis urias, #desen animat, #desene animate danemarca , #stiri internationale