Tara din Africa unde guvernul este decimat de COVID-19. Patru ministri au murit

Duminica, 24 Ianuarie 2021, ora 17:57 4089 citiri
Foto: pixabay.com

Guvernul statului Zimbabwe din Africa este puternic afectat de cirza coronavirusului. Patru ministri din au murit de COVID-19, trei dintre ei in ultimele doua saptamani, relateaza AP.

Presedintele Emerson Mnangagwa a declarat ca tara este profund afectata de COVID-19. "Pandemia nu discrimineaza. Nu exista spectatori, judecatori, oameni mai sfinti decat tine. Nu sunt sumerbarbati sau superfemei. Suntem cu totii expusi", a afirmat Mnangagwa intr-un discurs televizat.

Mnangagwa a fost prezent saptamana trecuta la inmormantarea unuia dintre ministri, la scurt timp dupa ce s-a anuntat moartea ministrului de Externe, Sibusiso Moyo. A incetat din viata si ministrul Transporturilor, Joel Matiza, iar anterior a decedat si alt ministru. De asemenea, au incetat din viata recent si alti politicieni si oameni importanti din Zimbabwe.

Opozitia acuza guvernul ca foloseste COVID-19 ca arma prin tinerea membrilor parlamentului, a oficialilor si altor opozanti in inchisori supraaglomerate, unde virusul se transmite rapid. Criticii acuza guvernul si de faptul ca neglijeaza spitalele de stat, unde multi pacienti cu Covid-19 nu pot beneficia de oxigenul necesar pentru a supravietui. Mai multi oameni privilegiati sunt tratati in spitale private foarte scumpe sau in strainatate.

Guvernul a anuntat ca face tot ce ii sta in puteri si ca in ciuda divergentelor politice si ecnomice lupta cu virusul este a tuturor.

Zimbabwe a inregistrat pana acum 31.007 cazuri de infectare cu coronavirus si 974 de decese cauzate de COVID-19.

OMS reduce la jumatate pretul testelor COVID-19 destinate tarilor in curs de dezvoltare

Cercetatorii din Africa de Sud au descoperit noi compusi chimici ce pot elimina parazitul malariei

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Scrie pe Ziare.Com