Tara din Africa unde guvernul este decimat de COVID-19. Patru ministri au murit

Duminica, 24 Ianuarie 2021, ora 17:573928 citiri
Tara din Africa unde guvernul este decimat de COVID-19. Patru ministri au murit
Foto: pixabay.com

Guvernul statului Zimbabwe din Africa este puternic afectat de cirza coronavirusului. Patru ministri din au murit de COVID-19, trei dintre ei in ultimele doua saptamani, relateaza AP.

Presedintele Emerson Mnangagwa a declarat ca tara este profund afectata de COVID-19. "Pandemia nu discrimineaza. Nu exista spectatori, judecatori, oameni mai sfinti decat tine. Nu sunt sumerbarbati sau superfemei. Suntem cu totii expusi", a afirmat Mnangagwa intr-un discurs televizat.

Mnangagwa a fost prezent saptamana trecuta la inmormantarea unuia dintre ministri, la scurt timp dupa ce s-a anuntat moartea ministrului de Externe, Sibusiso Moyo. A incetat din viata si ministrul Transporturilor, Joel Matiza, iar anterior a decedat si alt ministru. De asemenea, au incetat din viata recent si alti politicieni si oameni importanti din Zimbabwe.

Opozitia acuza guvernul ca foloseste COVID-19 ca arma prin tinerea membrilor parlamentului, a oficialilor si altor opozanti in inchisori supraaglomerate, unde virusul se transmite rapid. Criticii acuza guvernul si de faptul ca neglijeaza spitalele de stat, unde multi pacienti cu Covid-19 nu pot beneficia de oxigenul necesar pentru a supravietui. Mai multi oameni privilegiati sunt tratati in spitale private foarte scumpe sau in strainatate.

Guvernul a anuntat ca face tot ce ii sta in puteri si ca in ciuda divergentelor politice si ecnomice lupta cu virusul este a tuturor.

Zimbabwe a inregistrat pana acum 31.007 cazuri de infectare cu coronavirus si 974 de decese cauzate de COVID-19.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News