Taiwanul înfruntă China: Creează un ”baraj de foc” cu peste 18 miliarde de dolari VIDEO

Marti, 12 Octombrie 2021, ora 05:0029496 citiri
Taiwanul înfruntă China: Creează un ”baraj de foc” cu peste 18 miliarde de dolari VIDEO
Taiwanul va cumpăra rachete de crozieră din Statele Unite FOTO: SCMP

După o săptămână de incursiuni masive ale avioanelor de luptă ale Chinei în spațiul său aerian, Taiwanul prin vocea președintelui Tsai Ing-wen a anunțat că ”poporul nu se va pleca în fața presiunii” Beijing-ului. În plus, autoritățile din insulă au comunicat că un adevărat baraj defensiv se va crea pentru apărarea împotriva unei posibile agresiuni chineze, cu un buget uriaș de peste 18 miliarde de dolari, în 2022.

Taiwanul va continua ”să-și consolideze sistemul de apărare pentru a se asigura că nimeni nu va putea forța insula să accepte calea pe care China a stabilit-o” (aceea de a se unifica cu patria mamă -n.a.), a declarat președintele țării, potrivit The New Daily.

”Noi sperăm să se relaxeze situația din Strâmtoarea Taiwan și nu vom acționa cu precipitare, dar nu ar trebui să existe nicio iluzie că poporul taiwanez se va pleca sub presiunea Chinei”, a spus Tsai Ing-wen.

Poziția liderului din Taiwan este extrem de clară și arată multă determinare. ”Vom continua să ne susținem apărarea națională și să demonstrăm hotărârea de a ne apăra. Acest lucru se datorează faptului că această cale pe care China a trasat-o nu oferă niciun mod de viață liber și democratic pentru Taiwan, nici suveranitate pentru cei 23 de milioane de locuitori ai noștri”.

În acest sens, Taiwanul a anunțat că va aloca un buget suplimentar pentru Apărare de 9 miliarde de dolari, în următorii cinci ani, având ca prioritate achiziționarea de rachete de croazieră cu rază lungă de acțiune și arme anti-nave, pentru a putea face față unei eventuale presiuni din partea Chinei, conform Defense News.

Această sumă va fi una în plus față de bugetul său național de apărare, care fusese stabilit la 16,89 de miliarde de dolari pentru anul fiscal 2022, care se întinde între 1 ianuarie și 31 decembrie 2022.

148 de avioane de luptă ale Chinei au îngrozit Taiwanul. SUA, Marea Britanie și Japonia reacționează, trimițând 4 portavioane în zonă

Ministrul adjunct al Apărării din Taiwan, Wang Shin-lung, a declarat că cea mai mare parte din fondurile militare vor fi destinate proiectelor defensive interne. Cheltuielile vor fi concentrate asupra achiziționării unor rachete de croazieră cu rază lungă de acțiune din Statele Unite, nave de război, sisteme de apărare anti-aeriană și rachete anti-nave.

De asemenea, o parte din bugetul suplimentar de 9 miliarde de dolari va fi îndreptat pentru construcția de nave militare în Taiwan, corvete, nave de debarcare și submarine diesel-electrice pentru Marină.

Biden a desecretizat numărul focoaselor nucleare deținute de SUA. Raportul arată că Rusia are mai multe, iar China urcă pe locul 3