Taiwanul susține că 38 de avioane militare chineze au pătruns în spaţiul său aerian

Sambata, 02 Octombrie 2021, ora 07:49
2503 citiri
Taiwanul susține că 38 de avioane militare chineze au pătruns în spaţiul său aerian
Acțiunile Chinei în Taiwan au devenit un eveniment obișnuit FOTO Pixels

Taiwanul a anunţat că 38 de avioane militare chineze au zburat vineri în zona sa de apărare aeriană - cea mai mare incursiune de până acum de la Beijing, relatează BBC.

Ministerul apărării a declarat că aeronavele au intrat în zona sa de identificare a apărării aeriene (ADIZ) de două ori.

Taiwanul a răspuns trimiţând avioane şi folosind sistemul de rachete.

China vede Taiwanul ca o provincie separatistă, dar Taiwanul se consideră un stat suveran.

"China s-a angajat fără voie în agresiuni militare, afectând pacea regională", a declarat sâmbătă premierului taiwanez Su Tseng-chang.

Încălcarea spațiului aerian, un eveniment obișnuit

Ministerul Apărării din Taiwan a confirmat că zece avioane militare chineze au încălcat, vineri,17 septembrie, spațiul aerian al insulei. Incidentul survine la sfârşitul unei săptămâni în care armata din Taiwan a efectuat exerciţii ample, simulând un atac chinez.

Ministerul taiwanez al apărării a identificat două avioane de luptă Y-8, o pereche de J-11, precum şi şase avioane J-16 care au efectuat incursiunea. Potrivit Bloomberg, citând o declaraţie a ministerului, "patrula taiwaneză a emis avertismente radio şi a alertat sisteme de rachete de apărare aeriană pentru a monitoriza activitatea".

Astfel de incursiuni par să apară extrem de frecvent în ultimele săptămâni, iar Beijingul trimite probabil un „mesaj” insulei autonome - în urma marilor exerciţii militare anti-China. Incursiunea de vineri marchează cea de-a 15-a astfel de încălcare doar în această lună - ceea ce înseamnă că zborurile ostile au fost efectuate aproape zilnic.

După cum a detaliat The Guardian, citat de publicaţia Epoch Times, exerciţiile de război efectuate de taiwanezi au simulat un scenariu în care regimul comunist atacă mai întâi bazele aeriene vulnerabile şi aeroporturile. Exerciţiul a fost orientat către un răspuns în scenariul în care bazele aeriene taiwaneze erau deja paralizate.

La începutul săptămânii, regimul comunist de la Beijing a criticat cu furie ştirile conform cărora SUA „ia în considerare în mod serios” să acorde permisiune guvernului taiwanez să redenumească biroul său din Washington, incluzând numele „Taiwan”.

Cum arată „Ordinea mondială alternativă” imaginată la Beijing
Cum arată „Ordinea mondială alternativă” imaginată la Beijing
În prezent, ambiția președintelui chinez Xi Jinping de a reface lumea este de netăgăduit. El dorește să dizolve rețeaua de alianțe a Washingtonului și să epureze ceea ce el respinge ca...
Planurile Chinei pentru invadarea Taiwanului, date peste cap de atacul eșuat al Iranului asupra Israelului
Planurile Chinei pentru invadarea Taiwanului, date peste cap de atacul eșuat al Iranului asupra Israelului
China va analiza atacul eșuat cu drone și rachete al Iranului asupra Israelului pentru a se pregăti mai bine pentru o invazie a Taiwanului, cred experții citați de Business Insider. Iranul...
#China, #Taiwan, #SUA , #China
Comentarii