Tadici a convocat de urgenta Consiliul National de Securitate

Vineri, 22 Februarie 2008, ora 16:481537 citiri
Tadici a convocat de urgenta Consiliul National de Securitate

Presedintele sarb, Boris Tadici, a convocat o reuniune de urgenta a Consiliului National de Securitate, ca urmare a violentelor care s-au produs la Belgrad in timpul manifestatiilor de joi, soldate cu un mort si 130 de raniti, anunta AFP.

"Condamn cu fermitate violentele, devastarile si incendiile care s-au produs joi la Belgrad, in timpul carora o persoana si-a pierdut viata", se precizeaza in comunicatul dat publicitatii de presedintele Tadici.

Liderul sarb a mai precizat ca a cerut un raport autoritatilor cu privire la bilantul actiunilor de ieri, care va fi prezentat in timpul reuniunii de urgenta a Consiliului.

In comunicatul presedintelui sarb nu se precizeaza nici ora nici data la care se va intruni acest Consiliu, din care fac parte presedintele sarb, prim-ministrul, ministrul Apararii, de Interne, precum si sefii serviciilor de securitate, politiei si armatei.

"Nu exista nicio scuza pentru violente, nimeni nu are dreptul sa justifice ceea ce s-a intamplat ieri. Nu aceasta este si nu aceasta va fi Serbia", a declarat Tadici in comunicat.

"Ordinea si pacea trebuie sa domneasca in stat si violentele care s-au produs ieri nu trebuie sa se repete niciodata si nicaieri", a adaugat Tadici.

Presedintele sarb, care a fost joi in vizita in Romania, a fost marele absent de la manifestatia ampla organizata la Belgrad pentru a protesta fata de independenta Kosovo.

Dupa manifestatie s-au produs incidente violente la mai multe ambasade occidentale, si cateva zeci de magazine au fost jefuite. O persoana a murit si 130 au fost ranite, dintre care 52 de politisti, iar alte 192 persoane au fost arestate, a anuntat vineri politia.

Comentarii