Sute de morti la pelerinajul din Mecca: Liderul cecen crede ca e un dar de la Cel de Sus

Joi, 24 Septembrie 2015, ora 21:11
Sute de morti la pelerinajul din Mecca: Liderul cecen crede ca e un dar de la Cel de Sus
Foto: Hepta.ro

Liderul republicii ruse caucaziene Cecenia, Ramzan Kadirov, considera ca moartea a sute de oameni la Mecca este "o tragedie, dar in acelasi timp si un dar de la Cel de Sus".

"Ceea ce s-a intamplat la Mecca este intr-adevar o tragedie, dar nu putem vorbi asa, deoarece orice musulman care merge in pelerinaj in Arabia Saudita isi doreste sa moara acolo.

Allah le iarta toate pacatele celor care mor in timpul pelerinajului. Asa incat ceea ce s-a intamplat este si o tragedie, si un mare dar de la Cel de Sus", a afirmat Kadirov, citat de gazeta.ru.

Seful Ceceniei, republica din Caucazul de Nord cu populatie majoritar musulmana, a adaugat ca "pentru un musulman este o mare bucurie sa moara intr-un loc sfant".

Tragedie la pelerinajul anual din Mecca: Peste 700 de morti, bilantul creste dramatic

"Sunt oameni foarte fericiti, noi ii invidiem. Sa dea Allah sa ne intalnim in Rai", a afirmat presedintele cecen.

Conform unui ultim bilant, peste 700 de pelerini au murit si peste 800 au fost raniti, joi, intr-o busculada la Mina, in apropierea orasului sfant musulman Mecca, din Arabia Saudita, unde circa doua milioane de oameni participa in aceste zile la pelerinajul anual (Hajj).

 Articol citit de 9974 ori

  Citeste si:
  Comentarii
  juliusd
  26.09.2015, 09:08
  auzi mai domn bugegi
  in asa zisul ala stat israelit de care pomenesti tu nu se taie capatini pe strada si se joaca fotbal cu ele, daca veei sa traiesti unde se face asa ceva du-te tata acolo
  escule
  25.09.2015, 12:15
  Musulmanii iubesc viata
  Dar,lor nu le este frica de moartea,fiindca ei stiu ce-i asteapta,dar altii,care se dau copii lui Dumnezeu,sau poporul ales de Dumnezeu,de ce cand vine momentul,vor sa se agate de orice pt a nu se duce la Dumnezeu...?
  Ambigua
  25.09.2015, 17:42
  Cine ti-a zis ca le e frica de moar-te?
  Si crestinii, si evreii, stiu ce e "dincolo" si nu se tem. Insa spre deosebire de islamici, ei nu conditioneaza intrarea in Rai de cat mai multe suflete luate cu ei de la alte credinte, dimpotriva, e un pacat si iadul ii paste.
  Orice om care iubeste viata "se agata" de ea, tocmai pentru ca o iubeste, dar asta nu inseamna ca ii e frica de moarte sau ca nu stie ce-l asteapta. Pana si un sinucigas musulman a fost surprins plangand ingrozit inainte de ceasul mor-tii, mai alaltaieri. De unde se vede ca sunt destui fricosi si printre islamici, desi vreti sa pareti viteji si neinfricati.
  maximar
  25.09.2015, 03:09
  mai dar ce va mai contraziceti, ba va place aia cu coasa ba nu
  tragedie era daca se intampla unor oameni ce vor sa traiasca, dar cum spune cecenul, care probabil o fi de aceeasi religie ca multimea aia de la meaca, atunci daca le place sa moara (ca o fi la meaca, o fi cu atentat, o fi cu razboiul ala sfant, cu ce le mai aranjeaza ei), cert e ca au ajuns unde si-au dorit si cand si-au dorit.
  Si nu cred ca se compara cu alt neam, cum zic unii acilea, ca sa se fi intamplat la altii, ca nici un alt neam nu slaveste moartea, toate religiile, chiar si ateistii, toti iubesc viata, numa' astia ba!
  Bucegi
  25.09.2015, 01:15
  lipsă de bun simt
  Dacă această tragidia s-ar fi intamplat in așa zisul stat isarelit, oare cați dintre voi cei cu comentariile nepotrivite (că să nu zic altceva) aveau curajul să comenteze la fel. ....???
  Sigur erați catalogați că antisemiți, nu...?
  Rușine să vă fie.
  Comentariu inadecvat
  Comentariu inadecvat
  Comentariu inadecvat
  Comentariu inadecvat
  Comentariu inadecvat
  sorincardy
  24.09.2015, 22:08
  ...e un dar de la Cel de Sus
  Pentru asta ne rugam si noi...da' din alte motive !
  Allah isi recunoaste fidelli,si ne-a auzit.
  Cel de Sus sa va daruiasca la fel la toti !
  Imi vine pentru prima data sa strig: Allahu Akbar !

  P.S.:
  Crestinii spun:Gura pacatosului adevar graieste !