Sute de mii de algerieni au cerut in strada demisia presedintelui Bouteflika: Este a cincea saptamana de proteste

Vineri, 22 Martie 2019, ora 21:22 2117 citiri
Foto: Arhiva Hepta.ro

Sute de mii de persoane au protestat vineri in Algeria, cerand demisia imediata a presedintelui Abdelaziz Bouteflika, care doreste sa ramana in functie pana in momentul in care va fi adoptata o noua constitutie.

Proteste majore s-au desfasurat si in mai multe orase din tara. Algerienii ies in strada de cinci saptamani, dar manifestatiile din ultimele doua au fost cele mai ample, relateaza Reuters.

Presedintele Abdelaziz Bouteflika, in varsta de 82 de ani, se confrunta cu cea mai mare amenintare de pe perioada mandatului sau, avand in vedere faptul ca reprezentantii armatei, care l-au sustinut pe durata mandatului sau, au decis miercuri sa se alature protestatarilor.

"Poporul si armata sunt frati", au scandat vineri protestatarii.

Cel putin 75 de persoane au fost arestate si 11 politisti au fost raniti in urma altercatiilor produse saptamana trecuta in cadrul protestelor din capitala Algeriei.

Protestele recente, care s-au desfasurat la Alger si in alte orase din tara, au fost provocate de decizia presedintelui Bouteflika de amanare pe termen nedeterminat a alegerilor prezidentiale, dupa ce acesta a anuntat ca nu va candida pentru un nou mandat.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News