Statele Unite încep vânătoarea de submarine ale Rusiei: Acțiune în forță din partea americanilor VIDEO

Sambata, 02 Octombrie 2021, ora 00:30
12954 citiri
Statele Unite încep vânătoarea de submarine ale Rusiei: Acțiune în forță din partea americanilor VIDEO
Distrugătoarele SUA vânează submarinele Rusiei FOTO: Defense News

În ultima vreme submarinele Rusiei, denumite ”ucigașii tăcuți”, au străbătut tot mai des ruta Groenlanda-Islanda-Marea Britanie, apropiindu-se pe nevăzute de coastele SUA. În acest sens, Statele Unite au înființat o structura navală Task Group Greyhound, care are misiunea să vâneze submersibilele Moscovei, care reprezintă o amenințare pentru teritoriul american, în Oceanul Atlantic.

Marina SUA a constituit un grup special format din distrugătoare, care va fi instruit și antrenat pentru a apăra coastele Americii de pericolele create de Rusia, în principal în domeniul războiului submarin, potrivit Israel Defense.

”Apărarea strategică a țării a intrat într-o nouă eră, iar concurenții noștri cheie s-au dezvoltat și continuă să avanseze, construind o serie de capacități pentru a menține amenințarea asupra teritoriului american.

Task Group Greyhound își extinde misiunea prin evoluția expertizei noastre din sectorul războiului submarin și prin utilizarea unor specialiști, în vederea conducerii luptei din adâncuri”, a declarat Amiralul Brendan McLane, comandantul Forței Navale a SUA din Atlantic.

Deja, două distrugătoare, navele Thomas Hudner și Donald Cook, specializate în războiul submarin sunt gata de misiune, având rolul de a monitoriza și vâna submarinele Rusiei, care ajung în Oceanul Atlantic.

Statele Unite vor amplasa sisteme de rachete la granița cu Rusia: Putin nu are soluții

Anul viitor, grupului i se vor alătura alte trei distrugătoare, asigurând astfel o observație continuă de 24 de ore din 24 a coastelor americane. Strucura va fi sprijină și de avioane de luptă și elicoptere, care vor asigura o monitorizare eficientă împotriva amenințărilor ”ucigașilor tăcuți” din Rusia.

Marina SUA a observat că de câțiva ani, submarinele rusești ajuns din ce în ce mai des pe traseul Groenlanda-Islanda-Marea Britanie, acționând în preajma coastelor americane din Oceanul Atlantic.

Joe Biden, mutare-șoc la Ierusalim, ce anulează politica lui Trump: Israelul protestează vehement

Comanda operațională a Grupului Task Greyhound va fi la Norfolk, Virginia, aceasta fiind gata să lucreze la scenarii de antrenament pentru războiul antisubmarin. Structura militară navală a SUA nou înființată este deja în stare de funcționare de la sfârșitul lunii septembrie 2021 și se așteaptă să atingă capacitatea operațională completă în iunie 2022, conform Defense News.

Rusia s-a opus interzicerii amplasării de arme în spațiu. SUA: Veto-ul Moscovei ridică semne de întrebare
Rusia s-a opus interzicerii amplasării de arme în spațiu. SUA: Veto-ul Moscovei ridică semne de întrebare
Rusia s-a opus miercuri prin veto unei rezoluţii a Consiliului de Securitate al ONU, redactată de SUA, care cerea ţărilor să prevină o cursă a înarmării în spaţiul cosmic, o mişcare ce...
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
#marina sua, #submarine Rusia, #submarine Rusia amenintare SUA, #razboi antisubmarin, #SUA Rusia , #Statele Unite