Statele Unite încep vânătoarea de submarine ale Rusiei: Acțiune în forță din partea americanilor VIDEO

Sambata, 02 Octombrie 2021, ora 00:3011709 citiri
Statele Unite încep vânătoarea de submarine ale Rusiei: Acțiune în forță din partea americanilor VIDEO
Distrugătoarele SUA vânează submarinele Rusiei FOTO: Defense News

În ultima vreme submarinele Rusiei, denumite ”ucigașii tăcuți”, au străbătut tot mai des ruta Groenlanda-Islanda-Marea Britanie, apropiindu-se pe nevăzute de coastele SUA. În acest sens, Statele Unite au înființat o structura navală Task Group Greyhound, care are misiunea să vâneze submersibilele Moscovei, care reprezintă o amenințare pentru teritoriul american, în Oceanul Atlantic.

Marina SUA a constituit un grup special format din distrugătoare, care va fi instruit și antrenat pentru a apăra coastele Americii de pericolele create de Rusia, în principal în domeniul războiului submarin, potrivit Israel Defense.

”Apărarea strategică a țării a intrat într-o nouă eră, iar concurenții noștri cheie s-au dezvoltat și continuă să avanseze, construind o serie de capacități pentru a menține amenințarea asupra teritoriului american.

Task Group Greyhound își extinde misiunea prin evoluția expertizei noastre din sectorul războiului submarin și prin utilizarea unor specialiști, în vederea conducerii luptei din adâncuri”, a declarat Amiralul Brendan McLane, comandantul Forței Navale a SUA din Atlantic.

Deja, două distrugătoare, navele Thomas Hudner și Donald Cook, specializate în războiul submarin sunt gata de misiune, având rolul de a monitoriza și vâna submarinele Rusiei, care ajung în Oceanul Atlantic.

Statele Unite vor amplasa sisteme de rachete la granița cu Rusia: Putin nu are soluții

Anul viitor, grupului i se vor alătura alte trei distrugătoare, asigurând astfel o observație continuă de 24 de ore din 24 a coastelor americane. Strucura va fi sprijină și de avioane de luptă și elicoptere, care vor asigura o monitorizare eficientă împotriva amenințărilor ”ucigașilor tăcuți” din Rusia.

Marina SUA a observat că de câțiva ani, submarinele rusești ajuns din ce în ce mai des pe traseul Groenlanda-Islanda-Marea Britanie, acționând în preajma coastelor americane din Oceanul Atlantic.

Joe Biden, mutare-șoc la Ierusalim, ce anulează politica lui Trump: Israelul protestează vehement

Comanda operațională a Grupului Task Greyhound va fi la Norfolk, Virginia, aceasta fiind gata să lucreze la scenarii de antrenament pentru războiul antisubmarin. Structura militară navală a SUA nou înființată este deja în stare de funcționare de la sfârșitul lunii septembrie 2021 și se așteaptă să atingă capacitatea operațională completă în iunie 2022, conform Defense News.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News