SUA, parteneriat strategic ce împinge Ucraina spre NATO: Stoparea agresiunii Rusiei

Joi, 02 Septembrie 2021, ora 00:30
3872 citiri
SUA, parteneriat strategic ce împinge Ucraina spre NATO: Stoparea agresiunii Rusiei
Întâlnire la Pentagon între Zelensky și Austin FOTO: Yahoo News

Statele Unite au luat o decizie importantă privind stabilirea unui parteneriat strategic cu Ucraina, de apărare împotriva agresiunii Rusiei și de sprijinire a aspirațiilor Kievului de aderare la alianța NATO. Acordul, care prevede cooperarea în mai multe domenii, printre care militar, Servicii Secerete și combaterea atacurilor cibernetice, a fost parafat la Washington de către Lloyd Austin, Secretarul Apărării al SUA și omologul său ucrainean, Andrii Taran.

Delegația Ucrainei a fost condusă de președintele Volodimir Zelenski, care a vizitat Pentagonul, iar astăzi 1 septembrie 2021, are programată o întâlnire cu Joe Biden, la Casa Albă, potrivit Defense.

”Statele Unite vor continua să ceară Rusiei să pună capăt ocupației ilegale a Crimeei, peninsula ucraineană anexată în 2014 și vor urmări să-și consolideze legăturile cu Kievul”, a declarat Lloyd Austin.

Secretarul Apărării al SUA a reiterat faptul că Washingtonul sprijină ”suveranitatea Ucrainei, integrarea teritorială și aspirațiile euro-atlantice”. ”Cerem din nou Rusiei să înceteze perpetuarea conflictului din estul Ucrainei și vom continua să fim alături de dumneavoastră în fața agresiunii rusești”.

Statele Unite au decis consolidarea parteneriatului strategic cu Ucraina. În acest sens, Austin a semnat un acord cadru strategic de apărare împreună cu ministrul Apărării ucrainean, Andrii Taran.

SUA au dezvoltat arme secrete care pot distruge orice din spațiu. Rusia și China, alertate de forța americană VIDEO

Documentul este menit să întărească cooperarea dintre cele două state și ”avansează prioritățile comune în materie de securitate continuă, care să ajute Ucraina să contracareze agresiunea Rusiei”, a spus Austin.

Acordul analizează reformele din industria de apărare în sprijinul aspirațiilor Ucrainei de aderare la NATO și aprofundarea cooperării în zona de securitate a Mării Negre, a apărării cibernetice și a schimbului de informații.

SUA au pierdut o comoară de 1 trilion de dolari din Afganistan: China ar putea pune mâna pe ea VIDEO

Trebuie amintit faptul că pe 28 august 2021, președintele SUA, Joe Biden, a semnat un ordin de asistență financiară în domeniul Apărării acordat Ucrainei, în valoare de 60 de milioane de dolari. De la agresiunea Rusiei și până astăzi, Washingtonul a oferit un ajutor de peste 2,5 miliarde de dolari Ucrainei.

Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Ministrul de Finanţe Marcel Boloş a explicat, joi, 28 martie, că numărul mare de concedii medicale nu asigură sustenabilitatea bugetului asigurărilor sociale. Declarația vine în...
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
USR anunţă că, miercuri, un membru USR a fost agresat în timp ce strângea semnături în zona Lujerului din Sectorul 6, Bucureşti. ”Ieri, un membru USR a fost agresat în timp ce...
#SUA Ucraina, #SUA Ucraina parteneriat, #Ucraina razboi Rusia, #agresiune Rusia Ucraina, #Zelenski presedinte Ucraina , #Statele Unite