Statele Unite trimit un diplomat sa discute cu israelienii si palestinienii, pentru calmarea situatiei in regiune

Marti, 03 August 2021, ora 09:381742 citiri
Statele Unite trimit un diplomat sa discute cu israelienii si palestinienii, pentru calmarea situatiei in regiune
Secretarul american de Stat Antony Blinken FOTO Twitter

Statele Unite trimit un diplomat sa discute cu israelienii si si palestinienii, pentru calmarea situatiei in regiune, a declarat miercuri, 12 mai, secretarul american de Stat Antony Blinken, afirmand ca Israelul are in mod special responsabilitatea sa evite victimele civile, transmite Reuters.

"Imaginile de peste noapte sunt ingrozitoare. I-am cerut secretarului de Stat adjunct Hady Amr sa meaarga imediat in regiune pentru a se intalni cu israelienii si palestinienii...va cere, in numele meu si al presedintelui Biden, o dezescaladare a violentei", a spus Blinken.

Israelul a anuntat ca a ucis 16 membri ai aripii militare Hamas intr-un atac aerian asupra Gaza effectuat miercuri, iar militantii palestinieni au efectuat tiruri de rachete in Israel, in timp ce la nivel global au crescut ingrijorarile legate de celor mai intense ostilitati din ultimii ani in regiune.

Blinken a spus ca ambele parti trebuie sa reduca violenta. El a facut o distinctie intre "o organizatie terorista, Hamas, care trage fara discriminare cu rachete care vizeaza de fapt civili, si raspunsul Israelului, care se apara".

Cu toate acestea, Blinken a atribuit Israelului o responsabilitate speciala, spunand ca "cred ca Israelul are o raspundere suplimentara, de a incerca sa faca tot ce este posibil pentru a evita victimele civile, chiar daca raspunde pe buna dreptate in apararea poporului".