SUA si Coreea de Sud ar putea raspunde militar dupa ultima racheta balistica lansata de Kim Jong-un

Luni, 02 August 2021, ora 11:2410814 citiri
SUA si Coreea de Sud ar putea raspunde militar dupa ultima racheta balistica lansata de Kim Jong-un
Foto: Hepta.ro

Comandanti militari americani si sud-coreeni au discutat despre "optiuni de reactie militara" in urma tirului de racheta balistica intercontinentala efectuat de Coreea de Nord, a anuntat vineri Pentagonul, relateaza AFP.

Generalul Joe Dunford, seful Statului Major Interarme si amiralul Harry Harris, seful Comandamentului la Pacific al Marinei americane, au discutat cu seful Statului Major Interarme sud-coreeean, generalul Lee Sun Jin.

"In cursul acestui apel, Dunford si Harris si-au exprimat angajamentul irevocabil fata de alianta americano-sud-coreeana", a anuntat biroul generalului Dunford intr-un comunicat.

Comandantii militari americani si sud-coreean au evocat in aceasta convorbire "optiuni de reactie militara", potrivit aceleiasi surse.

Departamentul american al Apararii a anuntat vineri ca racheta trasa de Phenian era o racheta intercontinentala (ICBM), care a parcurs 1.000 de kilometri inainte sa-si incheie traiectoria in mare.

"Analiza noastra este ca era o racheta balistica intercontinentala, ceea ce era de asteptat", a declarat capitanul de vas Jeff Davis, un purtator de cuvant al Pentagonului.

Aceasta racheta, a doua ICBM lansata de Phenian, "a fost trasa de la Mupyong-ni si a zburat aproximativ 1.000 de kilometri inainte sa cada in apele Marii Japoniei", a precizat el.

Ea a cazut la 90 de mile marine (167 de kilometri) de Insula japoneza Hokkaido, a precizat Davis.

El a subliniat ca lansarea nu a reprezentat vreo amenintare la adresa Americii de Nord si ca sunt in curs alte analize.