"Biroul cu bomboane", arma secretă a senatorilor americani în timpul dezbaterilor maraton

Luni, 11 Octombrie 2021, ora 23:292003 citiri
"Biroul cu bomboane", arma secretă a senatorilor americani în timpul dezbaterilor maraton
"Biroul cu bomboane" este mereu plin

Este un simplu birou de mahon, ca cel al celorlalți 99 de senatori, dar acesta deține o dulce putere secretă, capabilă să-i unească pe democrați și republicani într-un Congres american profund divizat.


„Biroul cu bomboane”, căci despre el este vorba, găzduiește de peste jumătate de secol, dulciuri gata să îndulcească sesiunile lungi de vot pe timp de noapte și chiar procesele de destituire. Misiunea sa este crucială: senatorul care ocupă biroul trebuie să se asigure că sertarul acestuia este întotdeauna plin. Mai ales în timpul săptămânilor de negocieri intense precum cele prin care tocmai au trecut membrii Congresului când au discutat aprins planurile colosale de investiții ale lui Joe Biden, datoria Statelor Unite și bugetul. „Pot să vă asigur că biroul cu bomboane este și va continua să fie plin“, a declarat pentru AFP ocupantul său, senatorul de Pennsylvania, Pat Toomey.

În timpul primului proces de destituire a lui Donald Trump, în 2020, echipa republicană a senatorului Toomey a transportat cutii întregi de dulciuri prin holurile Senatului, pentru ca biroul său să rămână aprovizionat în timpul orelor lungi de audieri. Din 2015, senatorul se ocupă de acest sertar, puțin cunoscut publicului larg, din cauza regulilor stricte care interzic fotografiile în hemiciclu.

„Păstrați senatorii treji”

Această tradiție a luat naștere în 1968, când un republican din California, actorul și dansatorul George Murphy, a fost instalat în acest birou. Mare gurmand, el și-a invitat apoi colegii să guste din rezervele sale de dulciuri, ascunse în sertar. De atunci, obiceiul „dulce“ s-a transmis celorlalți aleși republicani care ocupă acest birou, precum John McCain, dar și Rick Santorum, care l-a ocupat în timpul procesului de punere sub acuzare a președintelui Bill Clinton, în afacerea Monica Lewinsky.


Comentarii
MyTwoCents
rank 5
doar asa de sanchi...