SUA mutare neașteptată în relația cu Moscova: America recurge la o metodă infailibilă pentru a pune mâna pe hackerii ruși

Sambata, 06 Noiembrie 2021, ora 00:12 6902 citiri
Departamentul de Stat a anunțat o recompensă de 10 milioane de dolari pentru prinderea hackerilor ruși FOTO: Wikipedia

Relațiile dintre Statele Unite și Rusia sunt la un nivel scăzut, iar ultimele evoluții arată că această criză ar putea fi mai periculoasă decât Războiul Rece. Departamentul de Stat a făcut o mutare neașteptată, anunțând o recompensă de 10 milioane de dolari pentru informații care să ducă la identificarea oricărei persoane cu ”o poziție cheie” în gruparea de criminalitate cibernetică DarkSide, cu origini ruse.

DarkSide este o organizație de hackeri, care a fost responsabilă de atacurile de tip ransomware din mai 2021 asupra conductei Colonial Pipeline, care a dus la închiderea temporară a transportului de combustibili pe o distanță de 8850 de kilometri, potrivit Gov.

În plus, Departamentul de Stat al Statelor Unite acordă alte 5 milioane de dolari pentru informații care vor conduce la arestarea sau condamnarea unei persoane care ”a participat” la atacurile cibernetice ale DarkSide asupra companiei americane.

Biroul Federal de Investigații (FBI) a identificat gruparea DarkSide de hackeri, cu origine în Rusia, ca fiind în spatele celui mai mare atac cibernetic dezvăluit public împotriva infrastructurii critice a Statelor Unite, conform Radio Free Europe.

Șeful Statului Major al SUA aruncă ”bomba”. Lumea, într-un război tripolar și o țară este ”provocarea numărul unu” pentru America VIDEO

Grupul DarkSide s-a desființat după ce atacul său ransomware asupra conductei companiei Colonial a întrerupt serviciul de livrare de combustibili pe Coasta de Est a Americii timp de șase zile.

Oficialii Colonial Pipeline au plătit în cele din urmă o răscumpărare de 4 milioane de dolari, pentru a putea primii cheile de decriptare de la DarkSide și de a relua transportul. Departamentul Justiției din Statele Unite a anunțat ulterior că a recuperat cea mai mare parte din răscumpărarea plătită în bitcoin.

Joe Biden s-a pronunțat asupra unui conflict militar între SUA și China: Răspunsul președintelui american a fost unul ferm VIDEO

La acea vreme, președintele Joe Biden a spus că ”avem motive serioase să credem că acești criminali cibernetici, care au comis atacul trăiesc în Rusia. De acolo a venit”.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News