China în alertă maximă: SUA au trimis în premieră un portavion cu aeronave invizibile lângă coastele sale VIDEO

Sambata, 11 Septembrie 2021, ora 06:4013042 citiri
China în alertă maximă: SUA au trimis în premieră un portavion cu aeronave invizibile lângă coastele sale VIDEO
Avion F35 invizibil pe radare, la bordul unui portavion SUA FOTO: Business Insider

Statele Unite au trimis forțe militare navale și aeriene importante în Marea Chinei de Sud, fiind pentru prima dată când un portavion american are la bord avioanele invizibile F-35C. China anunță că aceste manevre reprezintă ”o desfășurare provocatoare”, în apropierea coastelor sale.

Portavionul Carl Vinson a navigat în această săptămână în Marea Chinei de Sud, după ce plecase din San Diego la începutul lunii trecute, făcând istorie prin traseul său din Oceanul Pacific, potrivit Business Insider.

Grupul Carl Vinson Carreier Strike desfășoară ”operațiuni de securitate maritimă”, a anunțat Marina Statelor Unite, într-un comunicat publicat marți, 7 septembrie 2021. Cu această ocazie, US Navy a publicat și o fotografie a unui avion invizibil F-35C Lightning II, care era lansat de la bordul portavionului american, care are o lungime de 333 de metri și un deplasament de peste 100.000 de tone.

Portavionul este din clasa Nimitz, iar avioanele de la bordul său F-35C sunt concepute special pentru a opera pe astfel de nave de mare anvergură.

Joe Biden, mutare-șoc la Ierusalim, ce anulează politica lui Trump: Israelul protestează vehement

Presa de la Beijing, prin publicația Global Times, a reacționat negativ la sosirea portavionului Marinei SUA în Marea Chinei de Sud, numind-o ”desfășurare provocatoare”, anunțând, în același timp, că armata Chinei este în alertă.

Oficialii chinezi, prin vocea lui Tian Junli, purtătorul de cuvânt al Forțelor aeriene, au protestat recent cu privire la manevrele americane ale distrugătorului USS Benfold, care a efectuat o operațiune în apropierea Insulelor Spratly, teritoriu revendicat de către Beijing.

Beijingul avertizează Statele Unite: ”China nu este Uniunea Sovietică”

Reacția americanilor nu s-a lăsat așteptată. ”State Unite vor continua să zboare, să navigheze și să opereze oriunde permite legislația internațională, așa cum a făcut aici USS Benfold”, a anunțat printr-un comunicat Flota a 7-a a SUA.

Statele Unite vor amplasa sisteme de rachete la granița cu Rusia: Putin nu are soluții

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News