SUA/Iran: Un distrugator american a venit in ajutorul unui vas iranian, aflat in dificultate

Sambata, 17 Octombrie 2020, ora 02:34
8373 citiri
SUA/Iran: Un distrugator american a venit in ajutorul unui vas iranian, aflat in dificultate
FOTO/US Navy

Distrugatorul american USS Winston S. Churchill a venit in ajutorul unei nave sub pavilion iranian, aflata in dificultate, in Marea Oman, potrivit unui comunicat al coalitiei maritime multinationale vineri, informeaza AFP.

Iranul si SUA, inamici declarati, fac cu regularitate schimb de declaratii belicoase si se acuza reciproc de 'terorism'.

Nava sub pavilion iranian s-a defectat joi din cauza unei probleme la motor si a lansat un semnal SOS catre distrugatorul american. Odata ce acesta a ajuns la nivelul vasului in cauza, marinarii au explicat ca bateria motorului era 'moarta' si ca au ramas fara apa si alimente, potrivit sursei mentionate.

Dupa ce le-au furnizat apa si hrana, neavand in posesie tipul necesar de baterie, marinarii americani au chemat Garda de coasta a Omanului, care a venit in ajutor vasului aflat in impas, se mai spune in comunicat.

Potrivit conventiei internationale pentru protejarea vietii umane pe mare, navele trebuie sa acorde asistenta oricarui vas aflat in dificultate, indiferent de nationalitate.

SUA mentin in Bahrain comandamentul Flotei a V-a americane care are in responsabilitate protejarea rutelor petroliere in Golf.

Coalitia maritima multinationala (Combined Maritime Forces) grupeaza zeci de nave in special americane, turcesti, pakistaneze si europene care patruleaza in apele internationale in Orientul Mijlociu, unde se afla unele dintre cele mai importante cai de transport maritim din lume.

Marea Oman este situata la sud-est de stramtoarea Ormuz, punct strategic pe unde tranziteaza o treime din petrolul transportat pe cale maritima in lume.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Armata americană doboară dronele trimise de Iran să atace Israelul. "Statele Unite TREBUIE SĂ STEA DEOPARTE!"
Armata americană doboară dronele trimise de Iran să atace Israelul. "Statele Unite TREBUIE SĂ STEA DEOPARTE!"
Forţele americane poziţionate în Orientul Mijlociu doboară drone iraniene care vizează Israelul, a declarat sâmbătă un oficial al Departamentului de Apărare al SUA, în timp ce Iranul a...
Posibil atac israelian asupra unor ținte din Iran
Posibil atac israelian asupra unor ținte din Iran
Explozii au fost auzite, în această dimineață, în apropierea unui aeroport din orașul Isfahan, situat în centrul Iranului. Agenția de presă iraniană de stat IRNA și alte surse locale...
#international, #statele unite, #Iran, #Marina, #distrugator , #Iran