SUA instituie sanctiuni pentru fiii vitregi ai lui Maduro

Joi, 25 Iulie 2019, ora 19:142800 citiri
SUA instituie sanctiuni pentru fiii vitregi ai lui Maduro
Foto: Hepta.ro

Mai multe persoane, printre care si trei fii vitregi ai presedintelui Venezuelei Nicolas Maduro, vor fi afectate de noi sanctiuni impuse de Statele Unite ale Americii.

SUA au instituit sanctiuni, joi, impotriva a zece persoane si a unui numar de 13 entitati, potrivit site-ului Departamentul Trezoreriei, relateaza Reuters.

Motivul noilor sanctiuni este implicarea intr-o retea care a furat sute de milioane de dolari din contracte pentru importul de alimente, intr-o perioada in care natiunea sud-americana se confirma cu criza alimentara generalizata.

Reteaua vizata de sanctiunile impuse joi ar fi fost condusa de Alex Saab, un om de afaceri columbian care se afla pe radarul autoritatilor americane de doi ani dupa ce a primit un mare numar de contracte din partea guvernului socialist al lui Maduro.

Departamentul Trezoreriei sustine ca Saab a folosit o retea de firme fantoma de pe intreg globul pentru a ascunde profiturile uriase din contractele incredintate direct pentru exploatarea aurului si importul de alimente.

Unele contracte ar fi fost obtinute prin mituirea copiilor primei doamne Cilia Flores, Walter, Yosser si Yoswal Gavidia.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News