SUA se luptă cu expansiunea nucleară a Rusiei și Chinei. Washington-ul trece la acțiune

Marti, 27 Iulie 2021, ora 01:30 5018 citiri
Noul Subsecretar de Stat al SUA pentru controlșul armelor, Bonnie Jenkins FOTO: Twitter

Statele Unite sunt îngrijorate de creșterea puterii militare a Rusiei și Chinei, iar recenta numire a lui Bonnie Jenkins în funcția de Subsecretar de Stat pentru controlul armelor și securitate internațională dă semnalul unei politici de limitare a ”expansiunii nucleare” a celor două țări.

Diplomatul a afirmat că este necesar ca Washingtonul ”să consolideze alianțele euro-atlantic și indo-pacifice pentru a descuraja amințările în creștere” venite din partea Moscovei și Beijing-ului.

Recent Antony Blinken, Secretarul de Stat al SUA, îi urase ”bun venit Ambasadorului Bonnie Jenkins” în departamentul pe care îl conduce, spunând că ”ea este excepțional de bine pregătită, pentru a conduce eforturile noastre în ceea ce privește non-proliferarea (armelor nucleare -n.a.) și promovarea politicii externe a Statelor Unite, potrivit unei postări pe Twitter.

”Sunt nerăbdătoare să mă apuc de treabă. Veți auzi mai multe despre mine în scurt timp despre controlul armelor și stabilitatea strategică. M-am angajat să reduc riscul unui război nuclear printr-un control eficient al aremlor, să limitez expansiunea nucleară a Rusiei și Chinei, să întăresc biosecuritatea și să urmăresc responsabil utilizarea armelor chimice”, a spus Jenkins, conform Bernama.

Diplomatul a menționat și căteva metode de a pune în practică aceste deziderate. ”SUA trebuie să consolideze alianțele euro-atlantice și indo-pacifice pentru a descuraja și a se apăra mai bine împotriva amenințărilor în creștere”.

De asemenea, Jenkins a specificat și faptul că este nevoie și de stabilirea ”unor reglementări de folosire a armelor în spațiu”.

În acest context, trebuie menționat faptul că miercuri, 26 iulie 2021, la Geneva se va desfășura o nouă rundă de convorbiri oficiale între Statele Unite și Rusia, privind stabilitatea strategică.

Delegația SUA va fi condusă de Secretarul de Stat adjunct, Wendy Sherman, iar din staff va face parte și Bonnie Jenkins. Partea rusă îl va avea în frunte pe ministrul adjunct de Externe, Sergei Ryabkov.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Comentarii
Gigi Contra
rank 1