China în alertă maximă: SUA conduc cele mai mari manevre militare din ultimii 40 de ani, în Pacific VIDEO

Sambata, 07 August 2021, ora 00:30
12265 citiri
China în alertă maximă: SUA conduc cele mai mari manevre militare din ultimii 40 de ani, în Pacific VIDEO
Exerciții militare de amploare ale SUA, în Pacific FOTO: Naval Technology

Tensiunile dintre China și Statele Unite cresc, iar Beijing-ul este în alertă odată cu începerea operațiunii denumite ”Large Scale Global Exercise 21 (LSGE)” din regiunea Pacificului, care reprezintă cele mai mari manevre militare navale din 1981 și până astăzi.

Demonstrația de forță a SUA se va desfășura între 2 și 27 august 2021, iar exercițiile vor fi conduse de Comandamentul american din zona Indo-Pacific, incluzând trupe ale Armatei, Air Force și Marinei, împreună cu participarea Forțelor Armate ale Marii Britanii, Australiei și Japoniei, cu un total de 36 de nave, potrivit PACOM.

Exercițiile militare de amploare conduse de SUA, din apropierea Chinei, reprezintă o întoarcere la cele similare din perioada Războiului Rece, din anii ’80. ”Operațiunea LSGC21 va testa comandanții noștri în situația unui război naval, de la tactică la strategie, pentru a demonstra capacitatea flotei de pe tot globul de a efectua manevre coordonate, în largul oceanului și până la țărm”, a declarat viceamiralul Gene Black, comandantul Flotei a 6-a a Statelor Unite, conform Stripes.

La rândul său, presa din China susține că SUA vor să uimească China și Rusia, prin această demonstrație de forță din Pacific. În paralel cu LSGC21, Beijing-ul va organiza exerciții militare de vineri 6 august până marți, 10 august, într-o zonă vastă din Marea Chinei de Sud, între Hainan și insulele Xisha, ca răspuns la manevrele americane.

Fost diplomat american: Prăbușirea relației SUA-China va arunca lumea într-o criză fără precedent

Marina SUA a dezvoltat o capacitate globală, care ajută la susținerea loialității aliaților săi. Dar dacă Statele Unite se vor angaja într-un război adevărat cu China și Rusia (în Pacific -n.a)., forța sa navală nu va supraviețui, apreciază publicația de la Beijing, Global Times.

China consideră că trebuie să dovedească SUA și aliaților săi că iubește pacea, dar în același timp, nu se teme de un război în strâmtoarea Taiwan și în Marea Chinei de Sud. Beijing-ul a afirmat că nu va tolera mult timp, ca forțele americane să fie desfășurate în Marea Chinei de Sud și să își susțină hegemonia mondială.

Biden dă lovitura în SUA: America duduie motoarele economiei ca-n vremea lui Kennedy, Carter și Johnson

Experții consideră că în prezent China nu mai este țara de acum un secol, ea devenind principalul competitor strategic al SUA. Beijing-ul cere Washington-ului să respecte jocul marilor puteri mondiale și să păstreze o distanță față de forțele militare ale Chinei.

Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Ministrul de Finanţe Marcel Boloş a explicat, joi, 28 martie, că numărul mare de concedii medicale nu asigură sustenabilitatea bugetului asigurărilor sociale. Declarația vine în...
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
USR anunţă că, miercuri, un membru USR a fost agresat în timp ce strângea semnături în zona Lujerului din Sectorul 6, Bucureşti. ”Ieri, un membru USR a fost agresat în timp ce...
#exercitii militare SUA, #exercitii militare Pacific, #tensiuni SUA China, #manevre militare SUA , #China