Statele Unite doneaza 500.000 de vaccinuri Johnson&Johnson Republicii Moldova

Vineri, 09 Iulie 2021, ora 20:58
2070 citiri
Statele Unite doneaza 500.000 de vaccinuri Johnson&Johnson Republicii Moldova
Ambasadorul SUA in Moldova FOTO Facebook/ Ambasada SUA Moldova

Statele Unite ale Americii (SUA) vor dona Republicii Moldova 500.000 de doze de vaccin anti-COVID-19, a anuntat, vineri, Ambasada SUA la Chisinau.

Potrivit sursei citate, vaccinurile Johnson & Johnson sunt produse in SUA si vor fi distribuite prin intermediul platformei COVAX.

Oficialii diplomatiei americane sustin ca primele 150.000 de doze vor ajunge in Moldova pe 12 iulie, actiunea fiind considerata "un moment unic in istorie".

"Nu putea exista un prilej mai important pentru aceasta donatie. SUA ramane partenerul ferm al Republicii Moldova in combaterea acestei pandemii si salvarea vietilor cetatenilor Moldovei. Dupa cum a spus presedintele Biden, Statele Unite se angajeaza sa confere eforturilor internationale de vaccinare aceeasi rapiditate pe care a demonstrat-o pe plan intern.

Aceasta donatie este cea mai recenta intr-un parteneriat extins si productiv, in cadrul caruia s-au acordat peste patru milioane de dolari de asistenta legata de combaterea COVID in Republica Moldova, inclusiv echipamente fizice precum frigidere de laborator si distilatoare de apa si, de asemenea, pregatire profesionala pentru personalul centrelor de vaccinare si Agentiei Nationale pentru Sanatate Publica", a transmis Ambasada SUA din Republica Moldova.

Romania a donat alte 100.000 de doze

Joi, 8 iulie, guvernul a anuntat donarea a peste 100.000 de doze de vacin impotriva COVID-19 catre Republica Moldova si a peste 10.000 catre Georgia.

"Guvernul Romaniei a aprobat o hotarare privind acordarea unor ajutoare umanitare, cu titlu gratuit, pentru Republica Moldova, in vederea gestionarii epidemiei COVID-19. Ajutorul umanitar pentru Republica Moldova consta in acordarea a 100.620 de doze de vaccin Pfizer BioNTech impotriva COVID-19, din numarul de doze de achizitionate de Ministerul Sanatatii", au transmis autoritatile.

Rusia „investește” sume colosale ca să destabilizeze Moldova
Rusia „investește” sume colosale ca să destabilizeze Moldova
Crearea la Moscova a blocului „Победа” („Victorie”) de către condamnatul fugar Ilan Șor este investigată de procurorii moldoveni sub aspectul trădării de patrie. Anunțul a...
Statele Unite și-au folosit dreptul de veto pentru a bloca aderarea palestinienilor la ONU
Statele Unite și-au folosit dreptul de veto pentru a bloca aderarea palestinienilor la ONU
Statele Unite au pus capăt joi speranţei firave a palestinienilor de a deveni membri cu drepturi depline la ONU, impunând, în mod deloc surprinzător, un veto în Consiliul de Securitate...
#vaccin COVID, #Moldova, #Statele Unite ale Americii , #Republica Moldova