SUA au prevenit Rusia inainte de atacul din Siria, pentru ca militarii sai sa nu fie afectati

Marti, 03 August 2021, ora 09:377684 citiri
SUA au prevenit Rusia inainte de atacul din Siria, pentru ca militarii sai sa nu fie afectati
Foto: Hepta.ro

Armata SUA a informat fortele ruse inainte de loviturile asupra bazei aeriene siriene si nu a vizat acele sectiuni ale obiectivului unde rusii erau considerati a fi prezenti, a precizat purtatorul de cuvant al Pentagonului, capitanul Jeff Davis.

Informand reporterii asupra operatiunii, Davis a declarat ca armata SUA a avut "multiple" conversatii joi cu fortele ruse inaintea atacului, folosind o linie de comunicatii stabilita anterior si care servea la prevenirea unei confruntari accidentale in Siria in timpul luptelor impotriva gruparii Stat Islamic.

Rusia a esuat in privinta responsabilitatilor sale in Siria, a acuzat secretarul de Stat american, Rex Tillerson, dar a fost avertizata in avans de lovitura americana asupra unei baze siriene pentru a evita ca militarii sai de pe teren sa fie afectati, transmite AFP.

Presedintele Statelor Unite, Donald Trump, a confirmat ca a ordonat un atac militar asupra "aerodromului din Siria de unde s-a lansat atacul chimic" si a chemat "toate natiunile civilizate" sa actioneze pentru a pune capat "masacrului si baii de sange" din aceasta tara, transmit vineri dimineata EFE si AFP.

Lovitura a fost efectuata cu "59 de rachete", a aratat un responsabil al Casei Albe, citat de AFP, indicand ca baza aeriana Shayrat este "asociata programului" sirian de arme chimice si "direct legata" de evenimentele "oribile" de marti.

Cel putin 86 de persoane, printre care 30 de copii si 20 de femei, au fost ucise marti intr-un presupus atac chimic in nord-vestul Siriei. Mai multe tari, inclusiv Franta si Marea Britanie, au denuntat regimul presedintelui Bashar al-Assad ca fiind responsabil pentru acest atac.

Comentarii
goodfero
rank 2
Au anuntat sobolanii inaintea atacului