Rusia are rachete care pot lovi SUA. Surprizele noii strategii americane care va descuraja Moscova și China VIDEO

Joi, 12 August 2021, ora 00:10
12604 citiri
Rusia are rachete care pot lovi SUA. Surprizele noii strategii americane care va descuraja Moscova și China VIDEO
Generalul VanHerck a prezentat noua strategie de apărare a SUA FOTO: Air Force Magazine

Generalul Forțelor Aeriene Glen VanHerck, șeful Comandamentului de Apărare aerospațială din America de Nord a descris amenințările reale venite din partea Rusiei și Chinei. Însă, el a prezentat și noua strategie a Statelor Unite, care va descuraja agresiunile Moscovei și Beijing-ului.

VanHerck a vorbit marți, 10 august 2021, la Simpozionul de Apărare spațială și antirachetă, care se desfășoară la Huntsville, Alabama, în Statele Unite. Pe lângă lupta împotriva incendiilor, uraganelor, a atacurilor cibernetice și a COVID-19, NORAD și Nortcom sunt implicate în descurajarea amenințărilor venite din China și Rusia, a spus generalul, potrivit Departamentului Apărării american.

”Suntem într-o competiție strategică cu doi competitori, ambii înarmați nuclear. Nu am fost niciodată într-o astfel de situație înainte și suntem interconectați economic cu unul dintre ei”, a spus generalul, făcând referire la China și Rusia.

”Rusia și-a creat capacități de a ne pune țara în pericol. Moscova crede că poate amenința SUA sub pragul nuclear, folosind rachete de croazieră cu rază lungă de acțiune, dar și modele hipersonice. Aceste tipuri de rachete nu sunt concepute pentru conflictele regionale din Europa.

Caracteristicile lor tehnice înseamnă că ele sunt proiectate pentru a fi utilizate împotriva Statelor Unite. În plus, Rusia și-a modernizat flota de bombardiere și submarine, precum și arsenalul său nuclear”.

Noul submarin al Rusiei, cu rachete hipersonice. Comparația cu modelul SUA similar VIDEO

Glen VanHerck a prezentat în cadrul Simpozionului de la Huntsville și noile strategii ale Americii, pentru dezvoltarea unei apărări cinetice și non-cinetice. ”Conștientizarea domeniului este critică. Dacă nu poți detecta o amenințare, nu o poți învinge sau descuraja. Dominația informațională este, de asemenea, foarte importantă.

Forțele aeriene trebuie să aibă informațiile corecte la momentul potrivit, pentru a câștiga. Tratăm datele și informațiile, ca pe un activ strategic”.

Biden dă lovitura în SUA: America duduie motoarele economiei ca-n vremea lui Kennedy, Carter și Johnson

Generalul a punctat și alte direcții ale noii strategii de apărare a Statelor Unite. ”Integrarea globală este un alt instrument vital. Zilele când aveam un singur comandament s-au dus. Avem capacitatea de a colabora la nivel global, în toate domeniile, în timp real, pentru a prezenta liderilor noștri, opțiuni de acțiune”.

Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a afirmat, întrebat despre situaţia de la Slănic, Prahova, unde o stradă s-a surpat, formându-se un crater de doi metri, că a fost făcut un drum peste o mină....
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Şeful Guvernului Marcel Ciolacu a precizat că mecanismul de implementare a salariului minim european va începe de la 1 iulie. El a amintit că, în acest sens, a fost emisă ordonanţa....
#SUA aparare, #strategie SUA, #aparare SUA, #SUA amenintare Rusia, #SUA amenintare racheta China, #sua rusia china , #Statele Unite