Statul Islamic pregateste o noua generatie de jihadisti: Copiii crescuti sa fie teroristi pursange

Sambata, 05 Martie 2016, ora 21:00
5984 citiri
Statul Islamic pregateste o noua generatie de jihadisti: Copiii crescuti sa fie teroristi pursange
Foto: Hepta.ro

Copiii din "califatul" Statului Islamic sunt antrenati inca de la o varsta frageda pentru a deveni noua generatie de luptatori jihadisti, iar educarea lor inseamna, printre altele, vizionarea videoclipurilor cu crime.

Specialistii de la Quilliam, un think-tank din Londra specializat in contraterorism, au analizat modul in care ISIL recruteaza copiii si ii indoctrineaza si antreneaza pentru jihad, transmite The Guardian.

Raportul, realizat sub egida ONU, se numeste "Children of Islamic State" si va fi prezentat, miercuri, in Parlamentul britanic. Pentru intocmirea lui au fost folosite videoclipurile de propaganda ale ISIL, dar si informatiile obtinute din interiorul "califatului".

Potrivit documentului, 50 de copiii britanici se afla in prezent in teritoriul controlat de Statul Islamic.

Concluzia specialistilor de la Quilliam este ca Statul Islamic este o grupare disperata sa aiba copiii de partea sa pentru a-si asigura viitorul. Multi dintre micuti sunt antrenati pentru a deveni spioni, predicatori si soldati.

"Adeptii Statului Islamic isi axeaza o mare parte din eforturi pentru a indoctrina copiii printr-o educatie bazata pe extremism si ii cresc in asa fel incat sa se asigure ca vor deveni teroristi.

Luptatorii maturi vad in acesti micuti o generatie mai pura si mai loiala decat cea din care fac ei parte, doarece nu sunt convertiti, ci ei fac cunostinta cu ideologia jihadista inca de la o varsta frageda", se arata in raport.

Viata in inima "califatului" Statului Islamic: un jurnal din Raqqa

In consecinta, acesti copii nu vor cunoaste alte valori decat cele ale Statului Islamic.

"Ei nu pot fi corupti, astfel ca sunt mai puternici decat actualii mujahedini, deoarece au o intelegere superioara a Islamului, inca din copilarie si de pe bancile scolii. De asemenea, sunt mai buni si mai brutali, avand in vedere ca violenta e la ordinea zilei", potrivit studiului.

Noii recruti din tarile occidentale pot reprezenta o sursa de intarire a armatei jihadiste, care cuprinde cam 80.000 de militanti. De asemenea, in auto-proclamatul "califat" traiesc cam sase milioane de oameni.

"Scopul Statului Islamic este sa pregateasca a doua generatie de luptatori, care sa fie mai puternica decat cea actuala. Iar cea mai importanta actiune in acest sens o reprezinta indoctrinarea copiilor si acceptarea violentei ca ceva obisnuit, tocmai de aceea le arata micutilor clipuri cu executii si le da arme de jucarie", potrivit raportului.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Alianţa pentru Unirea Românilor, filiala Braşov, a prezentat, vineri, candidatul pentru funcţia de primar al Municipiului Braşov în persoana deputatului Dan Tanasă. Acesta a declarat...
#Statul Islamic armata copii, #Statul Islamic violenta copii, #copii Statul Islamic , #Statul Islamic