Statul Islamic, amenintari in SUA - ingrijorari tot mai mari privind soarta Europei

Marti, 26 Aprilie 2016, ora 20:19
4630 citiri
Statul Islamic, amenintari in SUA - ingrijorari tot mai mari privind soarta Europei
Foto: Hepta.ro

Site-ul unei biserici din Statele Unite a fost spart si a aparut un mesaj ce ar fi de la Statul Islamic, in timp ce un politician belgian si un oficial american de informatii au avertizat cu privire la raspandirea musulmanilor si adeptilor Statului Islamic in Europa.

Site-ul apartine unei mici biserici crestine din statul Michigan, iar hackerii sustin ca au actionat in numele Statului Islamic, scrie Daily Mail.

Elizabeth Storteboom, in varsta de 15 ani, este cea care a descoperit acest lucru, vineri seara, cand a intrat pe site-ul unei biserici reformate crestine, din apropiere de Coopersville.

"Am dat click pe site si dintr-o data a aparut un video si ma intrebam ce se intampla", a spus adolescenta, pentru Fox 17.

Aceasta a povestit apoi si care erau cuvintele: "Vom cuceri Roma voastra, va vom rupe crucile si va vom inrobi femeile cu permisiunea lui Allah".

Clipul ar fi fost inregistrat in anul 2014, de catre un fost lider al gruparii teroriste din Irak, Abu Mohammed al Adnani.

In Europa, ministrul belgian al Justitiei, Koen Geens, a spus ca musulmanii din Europa "ii vor depasi pe crestinii practicanti foarte curand", scrie Daily Express.

Acesta sustine ca schimbarea este cauzata de faptul ca "in general crestinii sunt mai putin practicanti" si "nu pentru ca ar fi prea multi musulmani".

Declaratia acestuia a fost facuta in Parlamentul European, subliniind ca Europa "nu realizeaza asta, dar asta este realitatea". In replica, vicepremierul belgian si ministru de Interne, Jan Jambon, i-a avertizat pe eurodeputati ca "cel mai rau lucru pe care il putem face este sa ne facem un dusman din islam".

Directorul Comunitatii Nationale de Informatii a SUA, James R. Clapper Jr., a spus ca Statul Islamic are celule teroriste care opereaza in Marea Britanie, Germania si Italia, asemanator gruparilor care stau in spatele atacurilor de la Paris si Bruxelles, scrie The New York Times.

Intrebat daca Statul Islamic este implicat in activitati secrete in acele tari, Clapper Jr. a raspuns: "Da, o fac. Asta este un motiv de ingrijorare, evident, pentru noi si aliatii nostri europeni".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ciolacu a făcut marele anunț. Ce se întâmplă cu candidatul alianţei PSD - PNL la Primăria Capitalei începând de luni
Ciolacu a făcut marele anunț. Ce se întâmplă cu candidatul alianţei PSD - PNL la Primăria Capitalei începând de luni
Medicul Cătălin Cîrstoiu este, în acest moment, candidatul alianţei PSD+PNL la Primăria Capitalei, a declarat sămbătă, 20 aprilie, preşedintele PSD, Marcel Ciolacu. Luni, 22 aprilie,...
Mihai Tudose, PSD: Noi am mai ieşit pe primul loc şi stăteam în gară şi ne-am uitat cum a trecut trenul
Mihai Tudose, PSD: Noi am mai ieşit pe primul loc şi stăteam în gară şi ne-am uitat cum a trecut trenul
Europarlamentarul Mihai Tudose a declarat sâmbătă că PSD a mai câştigat alegerile în trecut, dar Guvernul a fost format din partidele de pe locul "doi, trei şi un pic din cinci" şi...
#Statul Islamic SUA, #Statul Islamic Europa, #musulmani depasit crestini , #Statul Islamic