Statul Islamic a mai decapitat un britanic in Siria

Vineri, 03 Octombrie 2014, ora 23:56
7401 citiri
Statul Islamic a mai decapitat un britanic in Siria

Gruparea extremista Statul Islamic a dat publicitatii, vineri, un videoclip in care este sugerata decapitarea britanicului Alan Henning, un voluntar implicat in proiecte umanitare in Siria, pe care teroristii il tineau captiv.

Inregistrarea il arata pe Henning criticand decizia Parlamentului britanic de a se alatura raidurilor aeriene impotriva Statului Islamic in Siria si Irak, inainte de a fi decapitat, informeaza CNN.

Statul Islamic a decapitat un jurnalist american. Ameninta ca va ucide inca unul (Video socant)

La finalul inregistrarii este aratat un alt voluntar aflat in mainile teroristilor, americanul Peter Kassig, despre care se spune ca va fi urmatorul ucis.

Autenticitatea imaginilor nu a fost confirmata oficial, dar o sursa din serviciile de informatii ale SUA a declarat pentru CNN ca nu exista motive de indoiala, avand in vedere actiunile similare din ultima perioada ale Statului Islamic.

Al doilea jurnalist american, Steven Sotloff, decapitat de jihadistii de la Statul Islamic (Video socant)

Alan Henning, un fost taximetrist din Manchester, facea parte dintr-o echipa de volunatri care a mers in Siria, in decembrie 2013, pentru a duce ajutoare umanitare populatiei afectate de razboiul civil.

Britanicul a fost rapit imediat dupa Craciun de atacatori mascati, potrivit spuselor martorilor.

"Uciderea lui Alan Henning de catre Statul Islamic arata cat de barbar si oribil este Statul Islamic", a declarat premierul britanic David Cameron, la scurt timp dupa aflarea vestii.

"Alan s-a dus in Siria pentru a le duce ajutoare umanitare oamenilor aflati la ananghie, indiferent de confesiunea lor. Faptul ca a fost rapit in timp ce incerca sa-i ajute pe altii si acum executat demonstreaza ca nu exista nicio limita a depravarii acestor teroristi din Statul Islamic", a mai spus Cameron, care a jurat ca-i va aduce pe asasini in fata justitiei.

Teroristii de la Statul Islamic, inca o decapitare: Turistul francez rapit in Algeria a fost ucis (Video socant)

Executia lui Henning vine dupa ce, saptamana trecuta, Ministerul britanic de Externe a dat publicitatii o inregistrare audio in care acesta ii ruga pe extremisti sa-i crute viata.

In ciuda apelului sau disperat, se pare ca Alan Henning este cel de-al patrulea occidental decapitat de catre Statul Islamic in fata camerei de luat vederi.

Avertisment sumbru: Asa cum e dusa acum, lupta cu Statul Islamic va fi pierduta

Jurnalistii americani James Foley si Steven Sotloff au fost primii decapitati, dupa care a urmat voluntarul britanic David Haines, pe 13 septembrie. De asemenea, francezul Herve Gourdel a fost decapitat recent in Algeria de catre o grupare afiliata Statului Islamic.

Executia britanicului Henning vine la scurt timp dupa ce Marea Britanie s-a alaturat campaniei conduse de Statele Unite impotriva Statului Islamic, in Irak si Siria.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres al Forţa Dreptei este organizat, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, formaţiunea urmând să îşi aleagă conducerea naţională şi să îşi prezinte candidaţii la alegerile...
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
România se pregătește de alegeri. Europarlamentarele vor avea loc în aceeași zi cu localele. ARA Public Opinion a realizat o cercetare sociologică în legătură cu evenimentele ce vor avea...
#Statul Islamic decapitat britanic, #Alan Henning decapitat Siria, #ostatic decapitat Siria , #Statul Islamic