Tensiunile continuă între Statele Unite și Rusia. Washingtonul a făcut încă o mutare contra regimului Putin

Joi, 18 Noiembrie 2021, ora 11:42 4460 citiri
Blinken a anunțat că Rusia încalcă drepturile religioase ale cetățenilor săi FOTO: RNS

Ultimele acțiuni ale Rusiei legate de Ucraina și lansarea armei anti-satelit au determinat o creștere a tensiunilor dintre Washington și Moscova.

Acum, o nouă măsură, de data aceasta a Departamentului de Stat al Statelor Unite, menține trendul relațiilor bilaterale, după anunțul că regimul lui Putin a fost inclus pe ”lista neagră” a țărilor care încalcă libertatea religioasă în lume.

Pe 17 noiembrie 2021, Secretarul de Stat american, Antony Blinken a declarat că Rusia a fost adăugată în categoria acestor state, care mai include, printre altele, și China, Iran, Coreea de Nord, Pakistan, Tadjikistan și Turkmenistan, potrivit Radio Free Europe.

Comisia independentă pentru ”Libertatea religioasă internațională” (USCIRF), un organism bipartizan creat de Congresul american pentru a face recomandări cu privire la acest domeniu global, a propus pe 21 aprilie 2021, ca Rusia, India, Siria și Vietnam (numai prima a fost acceptată) să fie plasate pe ”lista țărilor de interes deosebit”, care comit încălcări ”flagrante” ale libertăților religioase.

Lista neagră deschide calea spre noi sancțiuni americane contra acestor state, dacă se constată că ele nu își îmbunătățesc situațiile din acest domeniu.

SUA mutare-șoc în politica legată de Rusia: Washingtonul acțiune ireversibilă în Ucraina contra agresiunii Moscovei

În plus, pe ”lista specială de urmărire” (al doilea nivel al țărilor cu încălcări ale libertății religioase) a fost plasată Algeria, alături de Cuba, Comore și Nicaragua, conform Religion News Service.

”În prea multe locuri din lume, continuăm să vedem guverne care hărțuiesc, arestează, amenință, închid și ucid oameni pur și simplu, pentru că ei încearcă să-și trăiască viața în conformitate cu convingerile lor religioase”, a spus Blinken.

”Îngrijorări serioase” ale SUA privind o posibilă invazie a Rusiei într-o țară din estul Europei. Directorul CIA, convorbire secretă cu Putin VIDEO

”De ani de zile, guvernul rus a efectuat o epurare a religiilor ”netradiționale”, etichetând frecvent drept ”extremiști” și întemnițând persoane ale cultului ”Martorii lui Iehova” și credincioși ai teologului islamist Said Nursi”, se arată în comunicatul USCIRF.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News