Statele Unite și Rusia vor face o nouă cooperare, în ciuda sancțiunilor Washington-ului: Care este domeniul de interes reciproc

Marti, 20 Iulie 2021, ora 00:30 3388 citiri
Steagurile Statelor Unite și Rusiei FOTO: Shutterstock

Deși președinții Joe Biden și Vladimir Putin au afirmat că relațiile dintre Statele Unite și Rusia se găsesc la cel mai scăzut nivel de la Războiul Rece, iată că interesul comun primează. Astfel, s-a stabilit că Washington-ul și Moscova vor continua cooperarea în domeniul spațial, unde compania rusă Roscosmos va semna un nou contract de furnizare a motoarelor RD-181M firmei americane Orbital Sciences LLC.

Guvernul de la Moscova a aprobat propunerea Roscomsos de a purta negocieri în legătură cu exportul motoarelor rusești în Statele Unite, potrivit Urdu Point.

În ciuda sancțiunilor americane, ambele părți speră să continue colaborarea reciproc avantajoasă. ”Aprobarea de către guvernul rus a propunerii Roscosmos de a purta negocieri care vizează semnarea unui contract cu clientul interesat de furnizarea motoarelor de rachetă RD-181M din Rusia, produse de NPO Energomash, filială a Roscosmos, pentru compania americană Orbital Scineces LLC.

Asta va face posibilă cooperarea reciproc avantajoasă între cele două țări, în sfera motoarelor, în ciuda sancțiunilor existente”.

Șeful armatei SUA avertizează Rusia: Ne pregătim pentru un mare război VIDEO

Presa rusă anunță faptul că Statele Unite vor putea cumpăra motoarele de rachetă, care ”sunt fiabile și de neegalat, pentru caracteristicile lor”, pentru vehiculele spațiale.

Roscosmos a menționat faptul că Statele Unite au folosit, încă din anul 2015, motoarele RD-181. Datorită acestor motoare, racheta Antares trimite capsule de transport către Stația Spațială Internațională.

Avioane de lupta rusesti exerseaza bombardarea navelor inamice in Marea Neagra

Noul motor RD-181M, pentru care Roscosmos a obținut licență de export, este de nouă generație, fiind succesorul lui RD-181.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News