Statele Unite, o nouă mutare împotriva lui Vladimir Putin. Congresul cere să nu-l mai recunoască ca președinte al Rusiei

Sambata, 20 Noiembrie 2021, ora 00:33 7357 citiri
Putin ar putea să nu mai fie recunoscut de SUA ca președinte al Rusiei

Statele Unite caută o nouă mutare prin care să-i slăbească poziția lui Vladimir Putin. Astfel, doi congresmeni, Steve Cohen, membru al Partidului Democrat, și Addison Graves ”Joe” Wilson, republican, au inițiat un proiect de rezoluție în Congresul american, prin care Putin să nu mai fie recunoscut de SUA ca președinte al Rusiei, dacă el va mai rămâne la putere după alegerile din 2024.

În aprilie 2021, Vladimir Putin a semnat o lege, care îi oferă dreptul de a ocupa funcția de președinte al Rusiei, pentru încă două mandate, după ce a ocupat fotoliul de șef al statului din 2012 și respectiv 2018, în legislative consecutive, potrivit Business Standard.

”Congresmenul Steve Cohen, co-președinte al Comisiei de securitate și cooperare în Europa, cunoscută și sub denumirea Comisia Helsinki, membru al Partidului Democrat din Camera Reprezentanților din Statele Unite, statul Tennessee, și Addison Graves ”Joe” Wilson, din partea Partidului Republican din același for american, statul Carolina de Sud, au introdus astăzi, 18 noiembrie 2021, un proiect de rezoluție în Congres, care prevede sfârșitul recunoașterii lui Vladimir Putin ca președinte al Rusiei, după 7 mai 2024, dacă autocratul mai rămâne la putere”, se spune într-un comunicat de presă al biroului lui Cohen.

Rezoluția susține că au existat nereguli la alegerile prezidențiale din Rusia, care l-au menținut la putere pe Vladimir Putin, iar continuarea lui în această funcție după 2024, ar fi ilegitimă, arată documentul.

SUA mutare-șoc în politica legată de Rusia: Washingtonul acțiune ireversibilă în Ucraina contra agresiunii Moscovei

În rezoluția depusă la Congresul american de la Washington, se spune că ”Vladimir Putin a ocupat funcția de președinte al Rusiei în două perioade consecutive, primul mandat dublu s-a întins de la 7 mai 2000 și până pe 7 mai 2008, iar al doilea, tot în două legislative, cel curent, început pe 7 mai 2012 și care expiră pe 7 mai 2024”, conform site-ului oficial al Camerei Reprezentanților din Statele Unite.

Documentul prezintă și faptul că la referendumul de modificare a Constituției din 2020, din Rusia, referitor la prelungirea cu încă două mandate pentru președintele țării, s-au constatat mari iregularități.

”Îngrijorări serioase” ale SUA privind o posibilă invazie a Rusiei într-o țară din estul Europei. Directorul CIA, convorbire secretă cu Putin VIDEO

Astfel, se spune că ”potrivit organizației neguvernamentale Golos din Rusia și a analiștilor independenți, aproximativ 27 de milioane de voturi, care au reprezentat 37% din total, au fost frauduloase”.

Rezoluțiile Congresului nu au însă caracter obligatoriu pentru președintele SUA, acesta fiind cel care decide politica externă a SUA.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News